Hírek

Előfordulhat, hogy visszavonják a felfüggesztést!

A szövetség fegyelmi bizottságának előző határozata ma hatályát veszti.

Kapcsolódó cikkek

Az MLSZ megpróbálkozott tárgyalás megtartása nélkül határozatot hozni Aczél Zoltán ügyében. Ez részben sikerült is a szövetségnek, de Aczél jogi képviselője egy részletesen megindokolt beadványban indítványozta a tárgyalás megtartását, ezt az anyagot olyannyira részletesnek és megalapozottnak tartották, hogy ismét összehívták a fegyelmi bizottságot, annak ellenére, hogy a Rangadó.hu értesülései szerint a testület tagjai legutóbbi összejövetelük után már kellemes ünnepeket és boldog újévet kívántak egymásnak, tehát úgy tervezték, hogy idén biztosan nem lesz már fegyelmi ülés. Az előző határozat ma hatályát veszti, tehát az is előfordulhat, hogy a bizottság visszavonja a felfüggesztést.

December 15-én, múlt csütörtökön Retteghy István, az MLSZ fegyelmi bizottságának elnöke az egyik sporttelevízió reggeli műsorában azt mondta, a hivatalos ügyészségi meggyanúsítás után nem tehettek mást, fel kellett függeszteniük Aczél Zoltán sportszakmai tevékenységét, ők ugyanis nem folytathatnak le bizonyítást az ügyben. Borbély Zoltán, az MLSZ Jogi- és Sajtóirodájának vezetője ehhez hozzátette, az ártatlanság vélelme nem azt jelenti, hogy valaki ártatlannak tekinthető, a törvény azt mondja, hogy nem tekinthető bűnösnek. Retteghy István szerint az egységes gyakorlatot mindenkire alkalmazniuk kell. Szerinte az érintett sportolók akkor sem léphetnek fel kártérítési igénnyel az MLSZ-szel szemben, ha kiderül ártatlanságuk.

Az edző jogi képviselője, dr. Czeglédy Csaba már akkor is kinyilvánította, hogy a szövetség munkatársai nem mondanak igazat!

– Az MLSZ hatályban levő szabályzata alapján az MLSZ azt is megtehetné, hogy felfüggeszti a saját fegyelmi eljárását a bíróság jogerős döntéséig – vélekedett az ügyvéd. – Ezt egyébként meg is tette, felfüggesztette saját fegyelmi eljárását, majd ezen kívül hozott egy intézkedést, amelyben felfüggesztette Aczél Zoltánt. Ez egy gumiszabály az MLSZ szabályzatában, gyakorlatilag akár egyénre tudják igazítani, hogy miként döntenek. Az MLSZ akár azt is megtehetné, hogy bízik Aczél Zoltán ártatlanságában, és felfüggeszti a saját fegyelmi eljárását. Árulkodó, hogy az MLSZ az ügyészségtől kért információt. Ennyi erővel a Fővárosi Bíróságtól is kérhetett volna.

Czeglédy arról is beszélt, hogy jogi lépéseket fontolgatnak az MLSZ ellen.

– Az MLSZ kiszivárogtatta a sajtóban, hogy hozott egy határozatot. Maga a határozat egy jogi nonszensz. A saját szabályzatában hogy lavírozik az MLSZ. Nem igaz, hogy ez egy automatizmus, az MLSZ ezerféleképpen dönthetett volna – magyarázta Czeglédy.

Emlékezhetünk rá, hogy amíg Aczél Zoltán előzetes letartóztatásban volt, a Haladás taggyűlése úgy döntött, hogy megvárja az edzőkérdés eldöntésével az első harminc napot, mert a klub nem kíván ítéletet hozni a tréner fölött, hiszen az ártatlanság vélelme megilleti őt. Ezután Aczélt kiengedték, ezzel csökkent a nyomás a szombathelyieken, majd jött az MLSZ média-partizánakciója, és a Haladás Labdarúgó Kft-ben többségi tulajdonos önkormányzat döntési mechanizmusát jól ismerő forrásunk szerint ez döntötte el a kérdést, ezért döntött úgy a múlt szerdai taggyűlés, hogy mindenképpen felbontja a tréner szerződését. Ezért volt tehát olyan sürgős a szövetségnek Aczél elmeszelése, hogy azt tulajdonképpen érvényes határozat nélkül cselekedték meg.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik