Foci vb 2014

A németek jutnak a fináléba

Bodnár László jobban örült volna, ha a vébé döntőjében csap össze Brazília és Németország.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kedd este Németország és Brazília találkozik a világbajnokság elődöntőjében. A németek a negyeddöntőben Franciaországot verték 1-0-ra, a házigazdák pedig Kolumbiát győzték le 2-1-re. A brazilokat azonban nagy veszteség érte, hiszen Neymar súlyosan megsérült, és ki kell hagynia a torna további részét. Éppen ennek a két válogatottnak drukkol a Rangadó.hu világbajnoki szakértője, a korábbi magyar válogatott Bodnár László, aki szerint az európai csapat fogja beverekedni magát a fináléba.

– A németek a Portugália elleni első meccs után nem mutattak magabiztos játékot, de mindenki tudja, hogy milyen erősek, és szerintem döntőt fognak játszani – kezdte Bodnár László. – Az ilyen fontos meccsekre mindig összeszedik magukat és jól szerepelnek. Brazília is erős csapat, ráadásul hazai környezetben játszhatnak. Nem örülök, hogy egymás ellen fognak mérkőzni, a döntőbe szívesebben vártam volna ezt a két csapatot.

– Mit gondol, Neymar elvesztése sokba kerülhet Brazíliának?
– Úgy gondolom, hogy Neymar kiesése nagy veszteség a brazilok számára. Ő a csapat motorja, és ő rúgta majdnem az összes góljukat, úgyhogy egy ilyen sztár elvesztése hatalmas érvágás. Van azonban több játékos is, aki pótolhatja Neymart, tehát egyáltalán nem biztos, hogy feltartott kezekkel fognak pályára lépni Németország ellen.

– Milyen elődöntőre számít?
– Szerintem nem nagyon fognak egymásnak esni a csapatok. Azt hiszem, hogy egy kicsit óvatosabb játékot fogunk látni, és úgy gondolom, hogy a németek fognak bejutni a fináléba.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik