Foci vb 2014

A brazilok feldolgozták Neymar elvesztését

A hazai csapat pszichológusa szerint a játékosok lelkierőt merítenek sérült társuk esetéből.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A brazil válogatott legutóbbi meccsén a kolumbiai Zuniga beletérdelt Neymar gerincébe, eltört egy csigolyája, ezért a hátralévő két mérkőzésen nem léphet pályára. Regina Brandao pszichológus a Németország elleni világbajnoki elődöntőt megelőzően elmondta, hogy szerinte a hazai csapat tagjainak máris sikerült feldolgozniuk a sérült szupersztár elvesztését.

– Ez meglepő, figyelembe véve a korukat. Fiatal játékosokról van szó, akiken amúgy is hatalmas a felelősség, de azt mondták, hogy Neymar esete plusz lelkierőt ad nekik a továbbiakhoz, hiszen az élet megy tovább.

Amikor Neymar az ütközést követően a földre került, a csapattársai közül elsőként Marcelo ért oda hozzá. Ekkor a sokkhatás alatt álló csatár azt kiáltotta, hogy „Nem érzem a lábaimat”.

A negyeddöntőben pályára lépő brazil játékosok számára a vasárnapi edzés csak néhány bemelegítőgyakorlatból állta, a cserék viszont edzőmeccset játszottak a Fluminense U20-csapata ellen, és 3-0-ra győztek Dante, Ramires és Bernard góljaival.

A németek elleni, keddi elődöntő játékvezetője a mexikói Marco Rodriguez lesz. A negyvenéves bírónak ez a harmadik meccse ezen a vébén. Ő fújta a csoportmérkőzések során a Belgium–Algéria (2-1) és az Olaszország–Uruguay (0-1) találkozót, tehát ő volt az, aki sárga lap nélkül hagyta Luis Suárez harapását Giorgio Chiellini ellen.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik