Foci vb 2014

A brazilok eltiltást kérnek a csigolyatörőre

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Fegyelmi eljárást sürget a Neymarnak súlyos sérülést okozó kolumbiai Juan Zunigával szemben, egyben pedig a pénteki világbajnoki negyeddöntőben Thiago Silvának felmutatott sárga lap visszavonását várja a Brazil Labdarúgó Szövetség.

Delia Fischer, a nemzetközi szövetség szóvivője megerősítette a brazil kérést, ugyanakkor jelezte, hogy továbbra is vizsgálódnak a brazil-kolumbiai mérkőzésen történteket illetően, és egyelőre nem született döntés arról, hogy indul-e fegyelmi eljárás.

Juan Zuniga a meccs hajrájában beletérdelt Neymar gerincébe, ennek következtében a brazil játékosnak eltört a csigolyája, emiatt Luiz Felipe Scolari szövetségi kapitány a torna hátralévő részében már nem számíthat rá. A játékvezető, a spanyol Carlos Velasco szabadrúgást és lapot sem adott az eset után, hanem az előnyszabályt alkalmazva továbbengedte a játékot.

A CBF szeretné elérni, hogy a Thiago Silvának felmutatott sárga lapot tekintsék semmisnek, így a hazai válogatott csapatkapitánya játszhatna a németek elleni, keddi elődöntőben.

Luis Felipe Scolari már a negyeddöntő után hangot adott a játékvezetéssel kapcsolatos nemtetszésének.

– Felteszem a kérdést: még csak egy sárga lap sem jár Neymar megrúgásáért, semmi, Thiago pedig elmegy a kapus előtt és máris sárga lapot kap? Érthetetlen. Ráadásul mindenki tudja, hogy Neymarra vadásztak a mérkőzésen – méltatlankodott a szakvezető.