Foci vb 2014

Most már Neymarért is küzdenek

Hulk elmondta, a braziloknak túl kell tenniük magukat a történteken, hogy legyőzhessék Németországot.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Brazília péntek este 2-1-es győzelmet aratott Kolumbia felett, így bejutott világbajnokság elődöntőjébe, ahol a franciákat kiejtő németekkel kell farkasszemet néznie. A továbbjutás óriási vezéráldozattal járt a brazilok számára, hiszen legnagyobb sztárjuk, Neymar súlyos sérülést, csigolyatörést szenvedett, miután Zuniga beletérdelt a gerincébe. A találkozót követően a brazil játékosok szomorúan nyilatkoztak társuk elvesztése miatt.

– Nagyon szomorú, ami történt. Nagyon készült erre a világbajnokságra, és nagyon izgatott volt a torna miatt – kezdte az orosz Zenit támadója, Hulk. – Nem kérdés, hogy Neymar nagyon fontos a csapatunknak, de meg kell próbálnunk túltennünk magunkat a történteken. Ezzel még nagyobb a motivációnk, hogy beleadjunk mindent, és megnyerjük a világbajnokságot, most már Neymarért is. Ha isten segít nekünk, akkor bajnokok lehetünk, és neki ajánlhatjuk a címet.

A brazilok középpályása, a Chelsea-ben szereplő Oscar is csalódottan nyilatkozott a sajnálatos sérülésről, és elismerte, hogy a tornán négy gólt szerző Neymar kiesése hatalmas érvágás Brazília számára.

– Ő egy hihetetlen játékos a pályán és azon kívül is. Hiányozni fog a továbbiakban, de bármi történik, a legjobbunkat kell nyújtatunk. Nem lehetünk szomorúak, hiszen ott vagyunk a világbajnokság elődöntőjében. Nagyszerű meccset játszottunk Kolumbia ellen, most pedig össze kell fognunk és le kell győznünk Németországot.

Fernandinho is osztja társai véleményét, és hangsúlyozta, hogy továbbra is hinniük kell a csapatuk erejében, és saját tehetségükben a németek elleni elődöntő során.

– Neymar a torna kezdete óta csillogott, és igazi főszereplője volt a világbajnokságnak. Csapatként játszottunk, és minden meccsen együtt küzdöttünk, és ez most sem fog megváltozni. Brazília ereje a csapategységben rejlik – magyarázta a Manchester City futballistája.

Olvasói sztorik