Foci vb 2014

Csigolyatörés! Neymar számára ennyi volt a vébé…

Súlyosan megsérült a brazilok sztárja, amikor a kolumbiai Zuniga beletérdelt a gerincébe.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Brazília 2-1-re győzött Kolumbia ellen a világbajnokság pénteki negyeddöntőjében, de a szurkolók öröme nem volt felhőtlen a lefújás után, mert a hajrában le kellett cserélni a hazai csapat legnagyobb sztárját, Neymart, aki nem tudta a saját lábán elhagyni a pályát, hordágyon kellett az öltözőbe vinni, és sírt, kiabált a fájdalomtól.

Később kiderült, nem is az öltözőbe, hanem egyenesen a kórházba mentek vele. Egy párharc során Zuniga beletérdelte a gerincébe, nagyon komoly fájdalmai voltak, a vizsgálatok pedig megállapították, hogy komoly a probléma, hiszen eltört a harmadik csigolyája – írjaaz egyik tekintélyes brazil lap, amely képgalériát és infografikát is közöl az esetről.

Mindez természetesen azt jelenti, hogy a világbajnokság folytatásában nem léphet pályára. A keddi, Németország elleni elődöntőben szintén nem játszhat az egyik védő, Thiago Silva, aki megkapta második sárga lapját.

A brazil válogatott orvosa, Rodrigo Lasmar elmondta, hogy Neymart a sérülése korlátozta a mozgásban, ezért a törött csigolyát a helyére tették. Gyorsan meg fog gyógyulni, de biztosan nem lesz olyan állapotban, hogy a jövő héten játszhasson.

– Ez nem komoly, abban az értelemben, hogy műtétre nem volt szükség, de a fájdalmak miatt rögzítésre van szükség, hogy felépüljön. Néhány hétig egy speciális övet kell viselnie, hogy utána újra szabadon mozoghasson – magyarázta az orvos.

Soha, senkinek nem akartam sérülést okozni. Amikor odamentem, azt gondoltam, semmi baja. Remélem, isten segítségével újra felépül – mondta a kolumbiai Zuniga.

Neymar csapattársai közül Julio Cesar, Hulk, Fred és David Luiz is nyilatkozott, elmondták, hogy innentől kezdve érte is fognak küzdeni.

Olvasói sztorik