Foci vb 2014

Brazília mentálisan is erős

A csapatkapitány, Thiago Silva visszautasította azokat a vádakat, miszerint nincsenek megfelelő lelki állapotban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A házigazda brazilok Chile válogatottjával találkoztak a nyolcaddöntőben, és tizenegyespárbaj után jutottak tovább. A média természetesen felkapta Thiago Silva, Neymar és David Luiz érzelmi megnyilvánulásait. A meccs hőse, a kapus Julio César sem maradhatott ki a sorból, aki a könnyeivel küszködve adott interjút a mérkőzés lefújása után.

Egykori brazil labdarúgók, Zico és Carlos Alberto megkérdőjelezték, hogy ez a csapat készen áll-e megnyerni a világbajnokságot.

Silvát és csapattársait látszólag a meccs előtti himnusz is erpsen befolyásolta érzelmileg. Míg az első mérkőzésen még üvöltötték, a többi találkozón már egészen máshogy hatott rájuk. A napokban felröppent az a hír is, miszerint Luiz Felipe Scolari szövetségi kapitány úgy próbál segíteni a csapatnak, hogy sportpszichológust hívott, aki foglalkozik a játékosokkal és segít nekik leküzdeni a hazai rendezésű világbajnokság okozta terheket.

– Azt hiszem, jó lelki állapotban vagyunk. Azt tesszük, amit szeretünk csinálni – kezdte Thiago Silva. – Hatalmas nyomás volt rajtunk, hogy meg kell nyernünk a mérkőzést. Az akarat és a hit mellett teljesen természetes, ha a nehezebb pillanatokban az érzelem is kijön az embereken. Mindaddig, amíg Scolari mögöttünk áll mi készen állunk a játékra és a győzelemre.

A brazilok következő ellenfele Kolumbia lesz, a világbajnokság meglepetéscsapata, amely százszázalékos teljesítménnyel jutott el a negyeddöntőig. A két dél-amerikai csapat pénteken este játszik Fortalezában.

– A pályán ki tudom zárni az emberek elvárásait és teszem a dolgomat, hiszen nekem ez a munkám. A brazilok nagyon érzelmes emberek, így én is az vagyok, de ez nem gátol meg a teljesítményemben. Sok nehézséget küzdöttem már le, volt tuberkulózisom és veszélyben volt az életem, de én bajnok vagyok. Úgy megyek ki a pályára, hogy megmutatom, mi az érettség és a tisztelet – mondta végül a PSG középhátvédje.

Olvasói sztorik