Nemzetközi foci

Nem akarnak show-t rendezni

„Nem feltétlenül azért vagyunk itt, hogy látványos játékot produkáljunk” – mondta a brazilok sztárja, Neymar.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A házigazda brazil válogatott a múlt heti nyolcaddöntőben igencsak kínkeservesen, tizenegyesekkel jutott tovább Chile ellen. Brazília tehát nem csillogott, de a gyötrelmes győzelem után továbbra is versenyben maradt, hogy hazai környezetben megnyerje a világbajnokságot. Péntek este újabb nehéz feladat vár rájuk, hiszen a negyeddöntőben a James Rodriguez vezette Kolumbiával találkoznak. A legnagyobb sztárjuk, a négygólos Neymar a csapat bázisán tartott sajtótájékoztatón elmondta, akkor is boldog lesz, ha nem szép játékkal, brillírozva ejtik ki riválisukat Fortalézában.

– Nem mindig érezheted jól magad a pályán és nyerhetsz négy- vagy öt-nullra – kezdte a Barcelona csillaga. – A futball manapság olyan nehéz, hogy végül mindig az a csapat nyer, amelyik elkötelezettebb a pályán. Nem akarunk show-t rendezni, ez az utolsó dolog, amit próbálunk elérni. Nem feltétlenül azért vagyunk itt, hogy látványos játékot produkáljunk. Azért vagyunk, hogy a torna végéig meneteljünk, és elhódítsuk a világbajnoki trófeát.

A sajtótájékoztatót megelőző edzésen nyoma sem volt Neymar korábbi sérülésének, ami miatt végigszenvedte a Chile elleni párharcot.

– Jól vagyok! Megnyugodhattok – mondta a 22 éves támadó az újságíróknak a tréning után, amelyen Luiz Felipe Scolari szövetségi kapitány különböző formációkat gyakoroltatott csapatával. A szakember valószínűleg csak egy helyen fog változtatni a kezdőcsapatában: az eltiltott Luiz Gustavo mellé Fernandinho kerül be a középpályára Paulinho mellé.

A szövetségi kapitány azonban a 3-5-2-es felállást is próbálgatta, amelyben a középcsatár Fred helyett harmadik védőnek bejött Henrique, a jobb szélső poszton Maicon váltotta Dani Alvest, Neymar pedig hamis kilencesként a szélről beljebb tolódott. Minimális az esélye annak, hogy Kolumbia ellen Scolari felforgatná a csapatot, de Neymar készen áll alkalmazkodni bármilyen taktikai formációhoz.

– Több felállást is gyakoroltunk, de be tudok illeszkedni bármilyen formációba. Nagyszerű edzőnk van, és az ő feladata eldönteni, hogy milyen szisztémában küld minket pályára. Teljesen mindegy, hogy vérbeli középcsatárral, vagy anélkül, futballoznunk kell és kész – magyarázta Neymar.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik