Futsal

Visszaszereznék a bajnoki címet

A válogatott Harnisch Ákos elmondta, a Rába ETO új trénere, Illa Solé Jordi remekül tudja motiválni a csapatot.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Hat forduló után veretlenül vezeti a teremlabdarúgó NB I alapszakaszát a Rába ETO csapata. A győriek a tavalyi szezonban csak a második helyen végeztek a Berettyóújfalu mögött, így négy év után lecsúsztak az aranyéremről, valamint a nemzetközi porondról is. A klubnál nyáron edzőváltás is történt, David Madrid Sánchez helyét Illa Solé Jordi vett át. A Rangadó.hu megkereste a gárda válogatott játékosát, Harnisch Ákost, aki az új trénerről, az idei célokról, és a hétvégi román-magyar Európa-bajnoki selejtezővel kapcsolatos várakozásairól is beszélt.

– Legutóbb öt-nullra győztek a Csömör ellen. Az eredmény alapján sima meccs volt…
– Valóban sima volt a találkozó. A Csömör azt nyújtotta, amire számítottunk, tíz méteren védekeztek, és erre fel voltunk készülve. Az első félidőben sok helyzetet kihagyunk, és nagyobb különbségű győzelmet vártunk magunktól, de a második félidőben már többször betaláltunk. Mindenképp pozitívum, hogy nem kaptunk gólt – kezdte Harnisch Ákos.

– Hat forduló után veretlenül vezetik a tabellát. Az eredmények mellett a mutatott játékuk is ennyire meggyőző?
– Úgy gondolom, hogy semmi gond nincs a játékkal. Nagyon jó társaság alakult ki egy új edzőpárossal. Gyakorlunk új dolgokat, és úgy érzem, hogy egyre jobbak leszünk.

– Milyen a munka az új edzővel? Miben más mint az előző tréner?
– Teljesen más a kettő, összehasonlíthatatlan. Illa Solé Jordi fiatal, agilis, pályakezdő edző, de úgy gondolom, nagyon jó edzéseket tart és remekül tudja motiválni a csapatot.

– Egyértelműen a bajnoki cím visszahódítása az idei célkitűzésük?
– Természetesen, máshogy nem is futhatunk neki. Négy éven keresztül megnyertük a bajnokságot, tavasszal nem sikerült, és vissza szeretnénk szerezni a címet, hiszen szeretnénk indulni a Bajnokok Ligájában.

– Mennyire szokatlan, hogy sok év után idén nincsenek ott a nemzetközi porondon?
– Drukkoltunk a Berettyónak, hiszen több játékos is válogatottbeli csapattársunk, és ha nem is barátok, de haverok vagyunk, és szorítottunk nekik. Jobb lenne azért, ha magunkat nézhetnénk vissza a televízióban. Nekünk is furcsa, de ilyen a foci.

– A magyar válogatott tagjaként mit szól az Európa-bajnoki selejtezős csoportellenfelekhez? Mik az esélyek Spanyolország és Macedónia ellen?
– A spanyolokat szerintem senki nem fogja megszorítani ebből a négyesből. A házigazda macedónok sem rosszak, és ugye még nem tudjuk, hogy melyik válogatott lesz a harmadik ellenfél. Nyilvánvalóan az a cél, hogy a második helyen továbbjussunk, de nem lesz egyszerű.

– Az egész ország a román-magyar selejtező lázában ég. Milyen meccsre számít?
– Bízom benne, hogy Dárdai Pál valamilyen szinten át tudja sugározni a játékosokra azt a mentalitást, amit ő is képvisel. Focizni nem fogunk megtanulni, tehát azok a játékosok, akik eddig így tudtak játszani, ők most sem lesznek sokkal jobbak. Maximum koncentráltabbak, összeszedettebbek lesznek és talán jobb teljesítményt tudnak nyújtani. Nagyon remélem, hogy a szövetségi kapitány mentálisan fel tudja rázni a társaságot, mert senkit nem megbántva, de soha nem kedveltem Pintér Attilát, mint személyiséget. Voltam én is nagypályás labdarúgó, és itt Győrben is azt látom, hogy nem sokan kedvelik őt. Biztosan vannak jó dolgai, de úgy gondolom, hogy olyan edzővel nem lehet dolgozni, aki terrorban tartja a játékosait.

Olvasói sztorik