Futsal

A spanyolokkal is összekerültünk

Macedóniában kell pályára lépnie a magyar válogatottnak az Európa-bajnoki selejtezőcsoportban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A kétszeres világ- és hatszoros Európa-bajnok Spanyolországot, valamint Macedóniát, és a jövő januári előselejtező legjobb csoportmásodikját kapta ellenfélül a magyar teremlabdarúgó-válogatott a 2016-os, szerbiai Európa-bajnokság selejtezőjére a pénteken megtartott sorsoláson.

A mieink szerettek volna selejtezőcsoportot rendezni, de ezúttal nem kaptak lehetőséget az UEFA-tól. A már megszokott második kalapból várták a sorsolást a magyarok, akik az első kalaposok közül talán a legnehezebb riválist, Spanyolországot kapták. A harmadik kalapból Macedónia érkezett, amely egyben a minitorna házigazdája lesz. A negyedik ellenfél nem ismert, mivel egyedüliként a mi esetünkben nem lehet tudni, melyik selejtezőcsoportból kapunk ellenfelet, mert hozzánk kerül a hat kvartett legjobb csoportmásodikja.

A csoportelsők automatikusan kijutnak, míg a másodikok pótselejtezőt játszanak, párokba sorsolva. A csoportküzdelmekre 2015 márciusában kerül sor, majd jövő szeptemberben lesz a rájátszás.

– A legjobbak ellen játszunk, de rendelkezünk azokkal a fegyverekkel, amivel megszerezhetjük a kijutást. Nyilván nem sok esélyünk van az első hely megszerzésére, de a második hely mindenképpen a célunk és ezért meg is fogunk tenni mindent – mondta Sito Rivera, szövetségi kapitány.

– Azt gondolom, hogy ebből a csoportból a második helyen tovább kell jutnunk. A spanyol válogatott a világ egyik legerősebb csapata, ezért sajnálom, hogy őket kaptuk a csehek vagy esetleg horvátok helyett, mert ellenük lett volna esélyünk, akár a csoportelsőségre is – vélekedett Trencsényi János, a válogatott és a bajnoki címvédő Berettyóújfalu játékosa.

futsal-hungary.hu

Olvasói sztorik