Futsal

Véleményes kiállítások a csúcsrangadón

A berettyóújfalui Dávid Richárd két gólt lőtt a győrieknek, de emberhátrányban nem bírtak velük.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A teremlabdarúgó NB I alapszakaszának negyedik fordulójában csúcsrangadót rendeztek, hiszen a Magyar Kupa-győztes Rába ETO a bajnoki címvédő Berettyóújfalut fogadta. A hétfő esti összecsapáson sokáig úgy tűnt, hogy a vendégek Dávid Richárd első félidőben szerzett góljával megnyerik a meccset, ám a hajrában előbb Lódi Tamás használt ki egy emberelőnyt, majd Dávid Richárd újabb góljára Calvo válaszolt az utolsó másodpercben – szintén egy kiállítást követő emberelőnyből.

A Berettyó duplázó játékosa a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, nem csalódott amiatt, hogy nem sikerült megnyerniük a találkozót, ám a kiállítások jogosságát megkérdőjelezi.

– Lőtt két gólt a Győrnek, de az utolsó pillanatban elúszott a győzelem. Mennyire csalódott emiatt?
– Igazából nem érzek csalódottságot, nincs bennem nagy hiányérzet a döntetlen miatt. Persze, nem jó az utolsó percben elbukni két pontot, megérdemeltük volna a győzelmet, de az élsport nem igazságos. Dolgozunk tovább, és arra koncentrálunk innentől, hogy a hazai visszavágón is negyven percen keresztül küzdjünk, és sikerüljön legyőzni a Győrt – mondta Dávid Richárd.

– A két kiállítás döntően befolyásolta a meccset. Mennyire érzi jogosnak a büntetéseket?
– Nem megbántva a játékvezetőket, de úgy érzem, Tihanyi Csaba kiállítása nem biztos, hogy jogos volt. Azt a négy a három elleni szituációt majdnem sikerült kivédekeznünk, de az utolsó pillanatban gólt szerzett az ETO. A mérkőzés végi kiállítás is véleményes volt, nem biztos, hogy az hangzott el a pályán, ami a jegyzőkönyvbe került.

– A bajnoki szünetben több társával együtt a válogatottal készült. Miként értékeli a Visegrádi Négyek Tornáján elért egy győzelmet és két vereséget?
– A szlovákok, a csehek és a lengyelek elleni meccs is maximálisan megmutatta, hol tart a válogatott a felkészülésben. A csapat nagyon együtt van, Sito Rivera kapitány munkája beérni látszik. Apróbb finomításokra van még szükség, és akkor a selejtezőknek is jó reményekkel vághatunk neki, ahol célunk a továbbjutás.

Olvasói sztorik