NB I

Maradhat a Berettyó–Győr dominancia

Az MVFC játékosa, Gál István szerint egyelőre nincs olyan csapat, amely beleszólhat a két rivális csatájába.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Két mérkőzésen van túl a teremlabdarúgó NB I alapszakaszában a címvédő Mezei-Vill FC Berettyóújfalu. A bihari együttes az első fordulóban még halasztott, így a második körben játszotta első meccsét, amelyen 6-4-re győzte le a Haladást. A legutóbbi, harmadik fordulóban szintén hazai környezetben lépett pályára a bajnok, és 2-0-s sikert aratott a Dunaújváros ellen.

A Berettyó játékosa, Gál István a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, két teljesen ellentétes felfogásban játszó csapat ellen kellett helytállniuk. Bár még nem volt gördülékeny a játékuk, a rövid szünetet követően már minden erejére szüksége lesz a csapatnak, hiszen a Győr elleni rangadóval folytatódik a bajnokság.

– Két szoros sikerrel kezdték az idényt. Mennyire tudtak formába lendülni?
– Két teljesen más felfogásban játszó csapatot fogadtunk az első két meccsünkön. A Haladás elég jó gárda, bátran próbált játszani ellenünk, ennek köszönhetően jobban oda kellett figyelnünk a védekezésre is. A Dunaújváros viszont teljesen beállt védekezni, próbált kontrákkal veszélyeztetni, így azon a meccsen kevesebb gól született. Az még érezhető a játékunkon, hogy nincs mindenki százszázalékos formában – vélekedett Gál István.

– A rövid szünetet követően a Győr elleni rangadóval folytatják. Arra már megrázza magát a csapat?
– Most már az ETO elleni meccsre koncentrálunk, ahogy az elmúlt években, úgy most is igyekszünk a lehető legjobban felkészülni. Külön edzünk, gyakorlunk ezekre a rangadókra. A dolgunkat kicsit nehezíti, hogy a szünetben válogatott összetartás is lesz, így körülbelül a csapat fele tud csak együtt edzeni. Ennek ellenére bízom a jó eredményben.

– Az előző évek a Győr–Berettyóújfalu párharcról szóltak az élvonalban. Idén odaérhet valaki még önök mellé?
– Sok jó csapat van az NB I-ben, mint például a Veszprém. Erős kerettel rendelkezik, a Veszprémet is favoritnak tartom, bár ha az elmúlt évekből indulunk ki, akkor azért várhatóan nem fog beleszólni más a Rába ETO – Berettyóújfalu csatába. Úgy hiszem, nagy eséllyel idén is ez a két csapat fog dominálni.

Olvasói sztorik