Futsal

Az előző szezon legjobbja újra a döntőbe vágyik

Rábl János bízik benne, hogy a bajnoki címvédő Berettyóújfalu játékosai minden fronton helyt tudnak állni.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A bajnoki címvédő Berettyóújfalu és a kupagyőztes Rába ETO tévés meccsével megkezdődik a következő teremlabdarúgó-szezon. A két kiváló együttes Dunakeszin mérkőzik egymással a Szuperkupáért.

A bajnok MVFC tagjai egy hónapot kaptak a pihenésre, de az utolsó héten már egyéni edzésterv alapján futniuk kellett. A tavaszi sikercsapat keretéből senki nem távozott, bár Nagy Istvánra sérülés miatt hosszú kihagyás vár. Ketten érkeztek: Fehér Krisztián és Birinyi Balázs.

A Rangadó.hu érdeklődésére az előző bajnokság alapszakaszának gólkirálya, a szezon legjobb játékosának megválasztott Rábl János elmondta: nagyon fontos lesz, hogy egészségesek tudjanak maradni az új évad során, hiszen többfrontos terhelés vár rájuk. A bajnokság, a Magyar Kupa és az UEFA Futsal Cup mérkőzésein kívül ugyanis a Berettyó adja a legtöbb embert a válogatottba, amelynek legközelebb augusztus végén lesz összetartása, 27-én és 28-án pedig edzőmeccset játszik a Székely válogatott ellen. Utána következik a Visegrádi Négyek Tornája, a februári világbajnoki selejtezőig pedig majdnem minden hónapban együtt készül a keret.

– A közelmúltban sérülés nehezítette a felkészülését, hogy van mostanság?
– Sarokcsont-gyulladásom volt, amit Mohácsi doktor kezelt Székesfehérváron, de még nem jött rendben, és az izomzatomból is vesztettem. Lassacskán felépülök, ám egyelőre nem vagyok százszázalékos állapotban. Már két hete a többiekkel együtt edzek, de idő kell, hogy csúcsformába kerüljek. Reményeim szerint a Szuperkupa-meccsen azért pályára fogok lépni, és segíteni tudok a csapatnak – magyarázta Rábl János.

– Mennyiben más bajnoki címvédőként készülni, és nekivágni az új szezonnak?
– Annyiban, hogy például Szuperkupát játszunk, ami nagy dolog, illetve indulhatunk az UEFA Futsal Cup-ban, ami szintén komoly pluszt ad. Én még nem játszottam a Bajnokok Ligájában, ezért nagy várakozással tekintek elé. A saját csarnokunkban szerepelhetünk, ráadásul reménykeltő a sorsolásunk, van sanszunk továbbmenni, szerintem sikerülni fog.

– Komoly fegyvertény lehet, hogy senki nem távozott a sikercsapatból, ketten viszont érkeztek.
– Két fiatal, tehetséges játékost sikerült igazolni, de a csapat magja évek óta együtt játszik, ez az erősségünk. Fontos, hogy mennyire leszünk egészségesek, hiszen több fronton helyt kell állnunk, válogatott program is lesz, és a mi keretünk adja a legtöbb játékost. Remélhetőleg a két új játékossal új lendület is érkezik.

– Jelentős változások történtek az élvonalban, ezek milyen hatással lehetnek a következő szezon színvonalára?
– Nem tudom, hogy ezek a változások jót tesznek-e a futsalnak, majd az idő eldönti. Mivel kevesebb csapat lesz, talán emelkedik a színvonal, hiszen a jobb játékosok kevesebb klubba koncentrálódnak. A többi csapatról még nem nagyon tudjuk, hogy fognak felállni, és még az átigazolási időszak is tart. A bajnokság talán kiegyensúlyozottabb lesz. Még nem volt szó a konkrét céljainkról, de eddig mindig azt tűztük ki, hogy szeretnénk döntőt játszani, ez reálisnak tűnik most is, bár a Veszprém nagyon jó csapat lett, szóval nem lesz sétagalopp. Jó lenne megnyerni a Szuperkupát, hiszen bár sokszor elmondtuk, hogy a Győr esélyesebb nálunk, és nagyobb a költségvetése, tavasszal megmutattuk, hogy tudunk nyerni ellene. A BL-ben az első csoportkörből mindenképpen szeretnénk továbbjutni.

Olvasói sztorik