Futsal

Egyesült a két terem-fellegvár

Bejelentették a Rába ETO és a Dunakeszi Kinizsi fúzióját; Jordi Illa Solé lett a győriek edzője.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Egyedülálló, különleges esemény történt ma Győrben: sajtótájékoztatón bejelentették, hogy a Rába ETO és a Dunakeszi Kinizsi, a magyar teremlabdarúgás két fellegvára hivatalosan egyesült. A fúzió következtében a győriek első csapata továbbra is az NB I-ben indul, míg a második keret Rába ETO II Dunakeszi Kinizsi néven az NB II-ben fog játszani, fiókcsapatként.

A döntéssel szeretnék elérni, hogy nemzetközi szinten is ütőképes csapat formálódjon Győrben, amely a magyar futsal fejlődését nagymértékben elősegítené. Természetesen az ország egyik legnépesebb szurkolótábora sem marad felnőtt teremlabdarúgás nélkül, Dunakeszin az elmúlt évek népszerű játékosaiból verbuválódik az NB II-es csapat.

A tavalyi szezon sikertelen szereplése miatt a vezetőedző személye is változik Győrben, az ETO irányítását a távozó David Madrid Sánchez utódjaként Jordi Illa Solé veszi át, a másodedző pedig Fehér Zsolt lesz. Utóbbi az NB II-es Dunakeszi Kinizsi együttesének vezetőedzői posztját is betölti. A két csapat végleges keretét a közeljövőben hozzák nyilvánosságra.

Az ETO és a Kinizsi külön-külön is jelentős utánpótlás-bázissal rendelkezik, a fúzióval a sportágban Magyarország legnagyobb utánpótlás-bázisa jön létre, amelyben képzett edzők működnek közre a fiatalok további fejlődése érdekében. Mivel a két egyesület Győrben és Dunakeszin is tart fent bázist, így már országos méretű képzést biztosít. A cél: további tehetségek felkutatása, a tömegsport létrehozása, a versenyeztetés, és a sportolók, fiatalok felnőtt csapatba való beépítése.

Az NB II-es csapat Dunakeszin, az ETO pedig Győrben rendezi a hazai mérkőzéseit, viszont az egyesítés azt is jelenti, hogy a Rába ETO néhány alkalommal Dunakeszin is pályára lép bajnoki mérkőzésen, ahogyan az ETO II-Kinizsi alakulata is Győrben.

A döntéshozók nem titkolt célja, hogy a két klub egyesítése egyértelműen szolgálja a magas szintű utánpótlásképzést, a felnőtt csapatok minél jobb szereplését – mind a hazai, mind az európai porondon –, valamint, hogy ezáltal a teljes magyar teremlabdarúgást segítsék.

Olvasói sztorik