Futsal

Összeállt az idei teremmezőny

Egy év leforgása alatt jelentősen átalakult a futsal élvonal mezőnye; elkészült a sorsolás.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Augusztus elsején lezárult a nevezési határidő, így lassan körvonalazódik, hogy melyik bajnoki osztályban és korosztályban hány együttes vág neki a küzdelmeknek a teremlabdarúgóknál. Még tartanak a hiánypótlások, így nem tudni, hogy minden klub nevezését elfogadja-e az MLSZ, de az kijelenthető, hogy rekordszámú nevezés érkezett. Az utánpótlás-csapatok száma is magasabb lesz, mint eddig bármikor.

A legnagyobb létszám a férfi NB II-ben lesz, ahova összesen 42 csapat adta be indulási szándékát. Ez tízzel több, mint tavaly. Nagy valószínűség szerint idén is három csoportra osztják majd a mezőnyt. Sok új város kerül fel a futsal térképére, és lesznek nagy visszatérők. Az idei szezon végén mindössze egy csapat jut fel az első osztályba, így hatalmas küzdelem várható a bajnoki címért.

A férfi NB I 10 csapattal indul augusztus 22-én. Az egy évvel ezelőtti mezőnyből hiányzik a Rákosmenti FC, a MAFC-BME, a Dunakeszi, a Debrecen és a Nagykáta, és továbbra sem szerepel az élvonalban a Cső-Montage.

A szezon természetesen a Szuperkupával indul: a kupagyőztes Rába ETO találkozik a bajnoki címvédő MVFC Berettyóújfalu gárdájával augusztus 18-án, Dunakeszin.

Szerda délelőtt az MLSZ székházában elkészítették az NB I sorsolását. A versenykiírás 12 csapatra szólt, így nem tudni még pontosan, hogy marad-e az eredeti lebonyolítás, vagy menet közben új rájátszási formára kerül sor.

A címvédő Berettyóújfalu a fővárosi újonc Vasas ellen kezd, de már meg is egyeztek a felek, hogy halasztják a találkozót, mivel az MVFC Romániában vendégeskedik. Újonc még a Dunaújváros és a Békéscsaba. A Rába ETO – Berettyóújfalu rangadóra a negyedik fordulóban kerül sor.

Az 1. forduló párosítása

Rubeola FC Csömör – Dunaújvárosi Főiskola

Vasas Futsal – MVFC-Berettyóújfalu

Rába ETO – FC Veszprém

Swietelsky-Haladás VSE – Újszegedi TC

Pioneers Viharsarki FC – Aramis SE

futsal-hungary.hu

Olvasói sztorik