Futsal

Élmény a spanyolok ellen játszani

Rábl János szerint a csoportgyőzelemre kicsi az esély, de a továbbjutás meglehet az Európa-bajnoki selejtezőn.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Múlt pénteken sorsolták a teremlabdarúgó Európa-bajnokság selejtezőcsoportjait. A magyar válogatott a kétszeres világ- és hatszoros Európa-bajnok, a legutóbbi kontinenstornán bronzérmet szerző Spanyolországgal, Macedóniával, valamint a januári előselejtezők legjobb csoportmásodikjával küzdhet meg a 2016-os szerbiai tornán való részvételért.

A márciusi selejtezők kapcsán Rábl János, a Berettyóújfalu válogatott játékosa a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, annak nincs realitása, hogy a spanyolokat legyőzzük, de a pótselejtezőt érő második hely megszerzése mindenképpen célja a csapatnak.

– Nehéz csoportba került a válogatott?
– Előreláthatólag nem lesz könnyű dolgunk. Spanyolország ellen élmény lesz játszani, de annak nincs realitása, hogy legyőzzük. Macedónia sem tűnik könnyű ellenfélnek, főleg mivel rendező országként hazai közönség előtt játszhat. A macedónok ellen is parázs meccsre van kilátás – vélekedett Rábl János.

– A harmadik ellenfél kiléte pedig még kérdéses. Mennyire jöhet nehéz válogatott az előselejtezőkből?
– A többi csoport az előselejtezők első helyezettjeit kapja, hozzánk pedig a legjobb második kerül. Papíron egy gyengébb csapattal lesz teljes a csoport, de lehetnek meglepetések az előselejtezőkben is. Nem lesz sétagalopp a harmadik ellenfelünk sem.

– A sorsolás ismeretében is cél a továbbjutás?
– Egyértelműen ezért dolgozunk. Azért edzünk, készülünk együtt, hogy sikerüljön az Európa-bajnoki kvalifikáció. Úgy hiszem, ez egy járható út, sikerülhet a továbbjutás.

Olvasói sztorik