Futsal

Győri teremsiker Bécsben

A Rába ETO büntetőkkel nyerte meg a csehek elleni finálét a nemzetközi felkészülési tornán.

Kapcsolódó cikkek

Mitropa Futsal Cup, döntő
FK ERA-PACK Chrudim (cseh) – Rába ETO 2-2 (0-1, büntetőkkel 3-4)
Bécs
Győr: Balázs Z. – Lódi, Harnisch, Juanra, Dróth. Csere: Matkovics, Takács Z., Palomeque, Bognár B, Gorjánácz, Dürgő, Solano, Trencsényi, Sáhó, Hegyesi, Farkas B., Püspök. Edző: Illa Solé Jordi
Gólszerző: Püspök P., Dróth, illetve Koudelka, Slovácek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rába ETO jócskán megfiatalított csapata vasárnap megnyerte a bécsi Mitropa Kupát, amelynek döntőjében nagy küzdelemben győzte le a címvédő cseh FK ERA-PACK Chrudim együttesét. Az Illa Solé Jordi, Fehér Zsolt edzőpáros által irányított ETO Futsal az alapozás monotóniáját megtörve utazott el a felkészülését remekül szolgáló tornára, ahol a fiatalok is több lehetőséget kaptak a bizonyításra az új spanyol edzőjüktől.

A győri teremlabdarúgók csoportgyőztesként két sima győzelemmel jutottak a közép-európai kupagyőztesek döntőjébe, ahol Püspök Péter és Dróth Zoltán szépségdíjas találataival kétszer is hátrányból egyenlítettek a cseh bajnok ellen. A szétlövést, büntetőrúgást jobban teljesítő ETO futsalosai megérdemelten hódították el a Mitropa Kupát, történetük során először. A szakmai stáb folytatja a kemény munkát, mellette nemzetközi edzőmérkőzésekkel készülnek a Berettyóújfalu elleni Szuperkupa-mérkőzésre, valamint az augusztus végén kezdődő bajnokságra.

– Sokat dolgoztak a srácok, ennek meg volt ma az eredménye. A mutatott játék még nem az, amit szeretnénk, de nagyon örülünk annak, hogy egy ilyen rangos nemzetközi tornát sikerült megnyernünk a mai nap folyamán – nyilatkozta a klub honlapján Illa Solé Jordi vezetőedző. – Próbálunk ezen az úton menni tovább, mert lehetett látni, hogy rátértünk a helyes irányra. Nehéz, mert új edzőpáros és új játékosok érkeztek Győrbe, de meg kell találjuk azt a csapatot, valamint az új arculatát annak az ETO-nak, amely a közeljövőben meg tudja nyerni a Szuperkupát, valamint később a bajnokságot.

Olvasói sztorik