Futsal

Nagy csatában teremiksz

Az Újszegedi TC 2-2-es döntetlent játszott a Haladással a teremlabdarúgó NB I rájátszásában.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Nagy iramú, óriási csatát hozó mérkőzésen szerzett pontot a Haladás az UTC otthonában. A szegedieknek ez az elvesztett két pont még nagyon hiányozhat a végén…

Az UTC kötelező győzelemre készült a szombathelyiek elleni hazai meccsen, ám a vendégek az első perctől kezdve nyomatékosították, nem tréfából utaztak több száz kilométert a számukra egyébként tét nélküli találkozóra. Első akciójuknál vészkapus-játékra váltottak, létszámfölényben járathatták a labdát, s ez meghatározó maradt végig a játékukra. Az UTC esetében ilyenkor előtérbe kerülnek a mesterlövészek, akik messziről veszik be az ellenfél üres kapuját. Ám ezúttal elmaradt a gólparádé – tudósít a szegedma.hu.

A negyedik percben Koncz Zsolt bődületes, csaknem félpályás lökete a felső lécről a hálóba vágódott, s még csak nem is volt üres a kapu, ám a folytatásban a szombathelyiek hatalmas iramot diktáltak, amit felvett a Szeged, s a kapkodós játék közepette nem csak a távoli kísérletek maradtak ki, de a kapu előtti szituációkban is alig-alig sikerült jó lövést elereszteni. Bár mezőnyfölényben játszott a hazai csapat, a Haladás egyre fegyelmezettebben jártatta a labdát támadásban, s az első félidő hajrájában egy szép kényszerítő során éppen a megkülönböztető mezben játszó Horváth Péter passzát lőtte a kapuba Halmos Máté, ezzel kiegyenlítve. A végig remeklő, bravúrok sorát bemutató, s támadásban is gyakran felfutó hazai hálóőr, Tombácz Róbert tehetetlen volt (1-1).

A fordulás után nem változott a játék képe, Brinszky Adrián időkéréssel sem tudta felrázni csapatát, a talán még masszívabbá váló Haladás-védelmet nem sikerült eredménnyel átjátszani, s ha nagy ritkán mégis, akkor is elakadt a labda egy védő lábában, vagy az élete első felnőtt bajnoki meccsét játszó fiatal Kajáry kapusban. Tombácz folytatta bravúrjai sorát, fontos szituációkban mentette meg kapuját, s úgy tűnt, Juhász Imre remek kontra végén szerzett góljával átszakadhat végre a gát (2-1). Ám nem ez történt, a vendégek nem rendültek meg, továbbra is erőltették a létszámfölényes játékot, amely a 35. percben egy belőtt labda után vezetett eredményre, amint Horváth Péterről a hazai hálóba került a játékszer (2-2).

Az utolsó percekben sem hagyott alább az őrült rohanás, mindkét fél már-már hősiesen védekezett a másik rohamaival szemben, ám újabb gól nem született. Maradt a 2-2-es eldöntetlen, ami összességében véve igazságos, ám a szegedi drukkereknek fájhat a szívük az elvesztett két pont miatt. Különösen amiatt, mert a bronzéremért vívott versenyfutásban könnyen lemaradhat a közvetlen rivális Gödöllői Bikákkal és az Aramisszal szemben az újszegedi alakulat.

Teremlabdarúgó NB I, rájátszás, 5. forduló

Felsőház

UTC Futsal Team – Swietelsky-Haladás VSE 2-2 (1-1)

Gólszerzők: Koncz (4.), Juhász (29.), illetve Halmos (16.), Jáger (35.)

Pénteken játszották

Mezei-Vill FC Berettyóújfalu – Rába ETO 2-7 (1-3)

Gödöllői Bikák – Colorspectrum Aramis 1-3 (1-1)

Alsóház

MAFC-BME-Docler Akadémia – Üllő FC Cső-Montage 6-1 (4-0)

Gólszerzők: Öreglaki (2.), Kertész (8., 18.), Fehér K. (14.), Csernai (21.), Füzy (40.), illetve Simon Zs. (32.)

Pénteken játszották

Rubeola FC Csömör – DEAC Armada Futsal Club 5-3 (2-1)

Az 1. FC Veszprém szabadnapos volt.