Futsal

Nincs pénzük a tévézésre

A szombathelyieknek nincs meccsenként 140 ezer forintjuk arra, hogy képernyőre kerüljenek.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Csütörtökön beszámoltunk róla, hogy április 18-tól rendszeresen jelentkezik a Sport TV-n a hazai teremlabdarúgó-bajnokság magazinműsora. Igen ám, de a Swietelsky-Haladás VSE hazai találkozóit nem láthatják a nézők. Az ok egyszerű: nincsen rá pénz.

A haladasfc.hu információi szerint a Sport TV találkozónként valamivel több mint 50 ezer forintot kér a találkozók sugárzásáért, míg a megfelelő minőségű felvételek elkészítése körülbelül 90 ezer forintba kerülne. Két hazai találkozóval számolva ez havonta mintegy 300 ezer forintos kiadás lenne. Ezt azonban a szombathelyieknek nem tudják és nem is akarják kifizetni.

A Sport TV hónapok óta tervezgette a futsal bajnokság összefoglalóinak képernyőre tűzését. Azonban ehhez elég komoly feltételeket is szabott: meghatározták azt is, milyen minőségben, és legalább hány kamerával kérik a találkozó rögzítését. Emellett még anyagi hozzájárulást is kértek.

– A jövő évi üzleti tervünk összeállításánál figyelni fogunk arra, hogy a támogatónkkal történő tárgyalások során kitérhessünk erre a megjelenési formára is. Még egyszer mondom: örülünk, hogy van egy országos megjelenési lehetőség a futsal számára, ám tudjuk, hogy meddig ér a takarónk, és mi az, amit vállalni tudunk. Remélhetőleg jövőre már nem lesz akadálya annak, hogy a Swietelsky-Haladás VSE hazai mérkőzéseit is láthassa a közönség – mondta Bokor Zsolt, szakosztály-elnök. – Az ötlet alapvetően rendben van, hiszen egy látványos sportágról van szó, ráadásul a televíziós összefoglaló vonzó lehet a mögöttünk álló támogatóknak is. Azonban a bajnokság jelenlegi szakaszában nem engedhetjük meg magunknak azt a kiadást, amivel ez jár.

Olvasói sztorik