Nemzetközi foci

Bátor játékot ígér a finn kapitány

Mixu Paatelainen kijelentette, hogy nekiesnek a magyar csapatnak a szombati meccsen.

Kapcsolódó cikkek

A finn válogatott várható kezdőcsapata az MTI szerint:
Hradecky – Raitala, Moisander, Halsti, Arkivuo – Hetemaj, Sparv, Lam – Eremenko, Hämäläinen – Pukki

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Bátor játékot ígér Mixu Paatelainen, a finn válogatott szövetségi kapitánya, aki kijelentette, nekiesnek a magyar csapatnak a szombati Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen.

– Szinte minden meccsükön ugyanazt játsszák. Fizikális csapat erős védelemmel. Eleinte olyan erőcsatárokkal kezdenek, mint Priskin, vagy Szalai, aztán bevetik a gyors játékosaikat – mondta a meccshelyszínén, a helsinki Olimpiai Stadionban tartott pénteki sajtótájékoztatón az északi együttes szakvezetője a magyarokról, és hozzátette, Budapesten kétség kívül az ő csapata volt a jobb, noha végül 1-0-s vereséget szenvedett.

Paatelainen az elmúlt időszak sikertelenségét – legutóbbi hat találkozójából ötöt elvesztett a finn válogatott – abban látja, hogy gárdája elkerülhető gólokat kapott, illetve futballistáinak sokkal agresszívebben, keményebben kell játszaniuk. Azt ugyanakkor hangsúlyozta, ez nem azt jelenti, hogy a játékosok ne a maximumot nyújtanák, vagy baj lenne a hozzáállásukkal.

– Nagyon oda kell figyelni a beadásokra, mert ilyen szituációból nagyon sok gólt kaptunk. A védelemben vannak problémák, meg kell találni azokat, akik kevesebbet hibáznak – mondta a tréner. – Nem vagyunk idegesek. Bár nagyon fontos meccs lesz, de nem élet-halál kérdése. Ismerjük az ellenfelet, gyors, kemény játékosok alkotják, az ilyen csapatokkal mindig meggyűlt a bajunk. De tudjuk, hol nyerhetjük meg a meccset.

Paatelainen arról is beszélt, hogy sok sérültje van, de úgy vélte, helyetteseik megfelelően pótolják majd a kiesett játékosokat. Roman Eremenko csapatkapitány szerint a keddi barátságos meccsnek, melyen 2-0-ra kikaptak az észtektől, semmi jelentősége nincs, a szombatinak viszont van.

– Csak akkor tudjuk megőrizni a minimális esélyünket, hogy kijussunk a franciaországi tornára, ha legyőzzük a magyarokat – mondta a középpályás.

A csoportjában harmadik helyen álló magyar válogatott közép-európai idő szerint szombaton 18 órától találkozik a mögötte négypontos hátránnyal negyedik finn csapattal a helsinki Olimpiai Stadionban.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik