NB I

Tőzsér: Minden mérkőzés vízválasztó

A Watford légiósa szerint a válogatott játékosainak nem szabad előregondolkozniuk a finn meccs előtt.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Javában tart a magyar válogatott felkészülése a szombati, Finnország elleni Európa-bajnoki selejtezőre. Az angol (immár élvonalbeli) Watford légiósa, Tőzsér Dániel végigjátszotta a múlt heti, Litvánia elleni barátságos meccset (4-0), amely szerinte teljes mértékben elérte a célját, de túlságosan nagy jelentőséget nem tulajdonít a látottaknak.

– Szerintem már nem nagyon kell foglalkozni azzal a mérkőzéssel, de nyilván elemezni fogjuk, hogy mik voltak a pozitívumok és a negatívumok – magyarázta Tőzsér. – Az biztos, hogy két különböző félidőt láthattak a nézők, és mi is ugyanezt éreztük a pályán. A meccs előtt is ki lett mondva, hogy nem az eredményen és a szép játékon van a hangsúly, hanem azon, hogy fizikálisan olyan állapotba kerüljön mindenki, hogy ezen a héten teljes intenzitással, százszázalékos erőbedobással tudjunk készülni a finnek ellen. Szerintem ezt maximálisan elérte a mérkőzés, úgyhogy nekem pozitív érzéseim vannak.

Az újságírók ismét az unalomig ismert jelzőkkel – sorsdöntő, vízválasztó – illetik válogatottunk következő tétmérkőzését. A tapasztalt középpályás arra hívta fel a figyelmet, hogy az idő előrehaladtával egyre fontosabbak lesznek ezek a találkozók.

– Biztosan meg fogunk könnyebbülni, ha megnyerjük a meccset, de szerintem a selejtezősorozatnak ebben a szakaszában már minden mérkőzés vízválasztó – ha ilyen nagy szavakat szeretnénk használni. Ez nyilván nagyon fontos mérkőzés, de akkor milyen lesz ezután a románok elleni? Aztán még lesz egy görög, meg a Feröer elleni, tehát sok meccsünk van hátra. Ahogy fogynak a mérkőzések, annál fontosabb lesz mindegyik, ezzel maximálisan tisztában vagyunk. Nem szabad előremenni fejben, most erre a mérkőzésre kell felkészülnünk, ezt szeretnénk jó eredménnyel zárni, utána pedig elkezdhetünk azon agyalni, hogy mi lesz a tét a román meccsen – nyilatkozta Tőzsér Dániel.

Gera: az edző nem engedné a lazsálást

A Ferencváros rutinos játékosa kisebb sérüléssel küszködött, de már a múlt héten is végig edzett, eleinte külön, a második felében pedig a csapattal együtt, úgyhogy fizikálisan és egészségügyileg is rendben van, és készen áll a szombati meccsre.

– A játékosok több poszton, több felállásban tudnak játszani, ez nyilván a mérkőzéstől függ, és attól, hogy ki az ellenfél, illetve mi az eredmény. Ha esetleg az ellenfél vezet, akkor nyilvánvaló, hogy előre kell menni – fejtegette Gera Zoltán, amikor taktikai dolgokról kérdezték. – Nagyon együtt van a csapat, mindenki fegyelmezetten játszik, nincsenek olyan játékosaink, akik nem védekeznek annyit, amennyit kellene. Ha a kapitány azt kéri, hogy támadjuk le az ellenfelet, akkor letámadjuk, ha azt kéri, hogy mélyebben védekezzünk, akkor mélyebben védekezünk. Nagyon jó a közösség, a játékosok egyénileg feláldozzák magukat a csapat jó szerepléséért, szerintem ez látszott az elmúlt időszakban. Az edző nem is engedné, hogy bárki lazsáljon, vagy ne csinálja a dolgát. Egyelőre nem tudjuk, milyen felállásban, milyen hadrendben fogunk játszani, ez majd a héten fog eldőlni.

Olvasói sztorik