NB I

„Voltak negatív hangok a játékosok részéről”

Stieber Zoltán elárulta, hogy csapattársai közül nem mindenki örült a pénteki félórás futásnak.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Stieber Zoltán a múlt pénteki, Litvánia elleni barátságos mérkőzésen megszerezte első gólját a magyar válogatottban. A német Hamburg támadója számára hosszúra nyúlt a tavaszi szezon, hiszen klubcsapata osztályozóra kényszerült, és végül nagy küzdelem árán sikerült megőriznie Bundesliga-tagságát. A 26 éves támadó elmondta: külön öröm volt számára, hogy az édesapja is élőben, a helyszínen láthatta a találatot.

– Dzsudzsák Balázs beadta a labdát, az egyik védő fején megpattant, én jól vettem át, és a hosszú felső sarokba lőttem. Úgy gondolom, elég szép gól jött ki ebből – mesélte Stieber Zoltán. – Természetesen nagyon örültem, hogy megszereztem az első gólomat a válogatottban, nyolc meccset kellett rá várni. Kint volt az édesapám is, aki nagyon büszke volt rám, és én is örültem, hogy egy olyan ember kísérte a pályafutásomat az elmúlt években, akire nagyon felnézek. Nagyon pozitív volt számomra, hogy ott volt ezen a fontos meccsen. Kaptam néhány gratuláló üzenetet telefonon és a Facebookon is, úgyhogy jól telt a hétvége.

Apropó, hétvége… A szombatot és a vasárnapot minden játékos ott tölthette, ahol akarta, hiszen csak hétfő délután kellett ismét találkozniuk, akkor kezdődött a közvetlen felkészülés a Finnország elleni, szombati Európa-bajnoki selejtezőre.

– Ez a két szabadnap mindig jól telik, főleg nekünk, légiósoknak, akik nagyon ritkán vagyunk itthon. Nyilván nagyon nehéz megállni, hogy az ember ne menjen bele az éjszakába, de mindenki profi ebben a csapatban, és tudja, mit tehet meg és mit nem. Most az számít, hogy itt legyünk fejben, és fel tudjunk készülni erre a fontos meccsre.

Térjünk vissza még egy gondolat erejéig a litvánok elleni találkozóra, amelynek szünetében hat embert lecserélt Dárdai Pál, de számukra sem ért véget a pénteki nap érdemi része, hiszen futniuk kellett a Nagyerdei Stadion körül.

– Regenerációs jelleggel volt huszonöt perc futás a második félidő után. Voltak negatív hangok a játékosok részéről, amiért futnunk kellett, de ez hozzátartozik a regenerációhoz. Külföldön ez megszokott dolog, szóval szerintem teljesen korrekt volt, és nyilván meg is csináltuk – magyarázta Stieber.

A finn válogatott kedd este nagy meglepetésre 2-0-ra kikapott Észtország ellen, barátságos meccsen. A HSV támadója szerint a skandinávok számára nem lesz hátrány, hogy négy nappal az Európa-bajnoki selejtező előtt is pályára kellett lépniük.

– El fog telni néhány nap a szombati meccsig, szóval nem hiszem, hogy ez ilyen szinten probléma lehet nekik, vagy előny lehet a mi szemszögünkből. Nagyon kiélezett mérkőzésre számítok. Minden meccset szeretnénk megnyerni, és nagyon remélem, hogy jól szervezett játékkal el tudjuk hozni a három pontot Finnországból – mondta végül Stieber Zoltán.

Olvasói sztorik