Nemzetközi foci

Magyar válogatott kontra Hertha

A nemzeti tizenegy támadósora sokkal értékesebb, de minden más csapatrészben jobbak a berliniek.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Dárdai Pál jelenleg azon munkálkodik, hogy a magyar válogatott szombaton legyőzze a finneket, amivel komoly lépést tenne a nagy cél, vagyis a 2016-os Európa-bajnokság felé. Nemzeti tizenegyünk pénteken nagyon simán, 4-0-ra verte Litvániát, ami pozitívumnak mondható, még ha nem is a finnekhez hasonló erősségű csapat volt az ellenfél. Dárdai tehát remekül végzi a munkáját, a játékosok szeretik, de hogy meddig marad szövetségi kapitány, nagyban függ a németországi munkaadójától, vagyis a Herthától.

A Rangadó.hu ebből az apropóból összehasonlította a magyar válogatott és a Hertha BSC keretét. A transfermarkt.de adataiból látszik, hogy a két csapatból kik a legértékesebb labdarúgók, akikkel Dárdai együtt dolgozhat.

A kapusokat tekintve jelen pillanatban a Hertha hálóőre, Thomas Kraft értéke a legmagasabb, hárommillió euró. A 26 éves német hálóőr neve jól cseng Németországban, ami nem is csoda, hiszen a Bayern München nevelése. Hét évig tartozott a német rekordbajnok kötelékéhez, de inkább a második csapatban kapott lehetőséget, illetve csere-, vagy tartalékkapusként az első keretnél. Összesen 12 mérkőzésen védett a felnőtteknél. A magyar válogatottban a Liverpoolhoz készülő Bogdán Ádám számít a legértékesebbnek a maga kétmillió eurójával. A 27 éves hálóőr jelenleg az angol másodosztályú Bolton Wanderers alkalmazásában áll, de a hírek szerint, már nem sokáig…

A Hertha védelmében sokkal értékesebb labdarúgók játszanak, mint a magyar keretben. A fővárosiak középhátvédje, John Anthony Brooks a szezon egyik legjobbja volt a kék-fehéreknél (4,5 millió euró). Dárdai Pál kezdőcsapatában is fontos szerepet kapott, ami nem csoda, hiszen a magyar tréner a stabil védekezés híve. Nemzeti tizenegyünknél biztos pontként Juhász Rolandra számíthat a szövetségi kapitány, de már ő sem lesz fiatalabb, viszont 1,2 millió eurós értékével még mindig a legértékesebb magyar hátvéd.

Ha a középpályát nézzük, akkor Dárdainak jobb lehetőségei vannak a klubcsapatában, mint a válogatottban. A berliniek csapatkapitánya, Fabian Lustenberger fontos láncszeme a fővárosi együttesnek, a transfermarkt.de adatai szerint a piaci értéke négymillió euró körül mozog. A középpályán így sem ő a legértékesebb, hanem a kreatív Valentin Stocker, akit ha el akarnak vinni más csapatok, ötmillió eurót kell fizetniük a Herthának. Magyar részről Tőzsér Dániel és Stieber Zoltán emelkedik ki. Utóbbi szintén Németországban szerepel, a Hamburg együttesében (1,7 millió euró). Az angol Watfordban játszó Tőzsér valamivel kevesebbet, másfél millió eurót ér napjainkban.

A támadószekció viszont sokkal jobb a magyar válogatottnál, mint a berlini csapatban. Dárdainak sokkal nagyobb a variációs lehetősége, és a játékosok is többet érnek a nemzeti tizenegyben. A Herthában Salomon Kalou számít az első számú csatárnak, de a közelmúltban véget ért szezonban a füstje nagyobb volt, mint a lángja. Nem is voltak megelégedve a Chelsea-vel egykor Bajnokok Ligáját nyerő elefántcsontparti játékos eredményességével (4,5 millió euró).

A magyar válogatottból messze Dzsudzsák Balázs éri a legtöbbet, szám szerint 12 millió eurót. A 28 éves szélsőnek az utóbbi időben jól megy a játék, sőt a góllövéssel sem áll hadilábon. Szalai Ádám nincs jó formában, de a német oldal szerint az érteke stagnál, tehát maradt hatmillió euró, viszont formán kívül játszik. A magyaroknál még Nikolics Nemanját lehet megemlíteni, aki hétfőn igazolt a varsói Legia együtteséhez. (1,3 millió euró).

Olvasói sztorik