NB I

Indul a Dárdai-féle matekozás

A szövetségi kapitány szerint azért kell nyerni Finnországban, mert Athénban a pontszerzés is nehéz.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Dárdai Pál szövetségi kapitány megismételte, hogy a magyar válogatott a három pont megszerzéséért utazik a szombati, finnországi Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésre.

„Ha döntetlent érünk el, akkor sem történik tragédia, mivel a négypontos előnyünk megmarad, de ebben az esetben a görögök még veszélyesek lehetnek. Az utolsó fordulóban Athénban játszunk, és ott még a pontszerzés is nehéz, így addigra jó lenne biztosítani legalább a harmadik helyet. Ezért lenne fontos most nyerni” – jelentette ki a szakvezető, aki a jövőjét firtató kérdésre nem kívánt válaszolni Telkiben, a hétfői sajtótájékoztatón.

Dárdai szerint a litvánok ellen 4-0-ra megnyert pénteki barátságos találkozó elérte a célját, mert játékosai „versenyben maradtak”. Elárulta, a finn fővárosban ugyanúgy két csatárral küldi majd pályára a csapatát. A Hertha BSC vezetőedzőjeként is dolgozó szakember ezúttal nem kívánt olyan jóslásba bocsátkozni, mint a finnek ellen 1-0-ra megnyert hazai meccs előtt, amikor is azt mondta, hogy a nyolcvanadik perctől lesz majd érdemes figyelni.

„Akkor türelmesen kellett játszanunk, most viszont nyernünk kell, így mindegy mikor, csak vezessünk. Persze a legjobb az lenne, ha már az első húsz percben ez bekövetkezne” – mondta Dárdai, aki elárulta, egy-egy periódusban lehet, hogy feljebb tolják a védekezést, mert az ellenfél térfelén szerzett labda nagyobb sebet ejt a riválison.

A kezdőcsapattal kapcsolatban annyit elárult, hogy az egyformán kisebb sérüléssel bajlódó Gera Zoltánra és Juhász Rolandra is számít, amennyiben felépülnek, illetve kapus poszton a heti edzésmunka alapján dönt Király Gábor és Dibusz Dénes között. A litvánok ellen néhány bravúros védést bemutató 39 éves Királlyal kapcsolatban külön kiemelte, nagyon tetszik neki, hogy „ilyen fiatalon ennyire élvezi a játékot”, majd hozzátette, nagy nyugalmat áraszt az edzőtáborban is.

„A három pont megszerzése hatalmas előrelépés lenne, mert akkor ősszel már igazi ki-ki meccsek következhetnének az egyenes kvalifikációt jelentő első két helyért” – mondta Dzsudzsák Balázs, aki úgy vélte, nem rak terhet a csapatra, hogy kimondva győzelmet vár a szövetségi kapitány, ugyanis tavaly ősszel is ez volt a helyzet és akkor sikerült nyerni.

Tőzsér Dániel szerint nem vízválasztó a mostani meccs, ő inkább úgy fogalmazott, minél kevesebb találkozó van hátra, annál fontosabbak, annál nagyobb téttel bírnak.

Juhász és Gera egyaránt úgy nyilatkozott, hogy szépen javul az állapotuk, utóbbi kijelentette, fizikálisan készen áll a finnországi meccsre. Velük ellentétben Varga József sérülése makacsnak bizonyult, ő biztosan nem játszik Helsinkiben, sőt már haza is utazott Telkiből.

Olvasói sztorik