Nemzetközi foci

Válogatott: Dzsudzsák Balázs megsérült

Játék közben meghúzódott a válogatott csapatkapitányának combja, de az orvosok szerint várhatóan rendbe jön a szombati meccsre.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A szerdai reggeli U20-as világbajnoki mérkőzés megtekintését követően a Finnország elleni Európa-bajnoki selejtezőre készülő magyar válogatott szakmai stábja a labdabirtoklásra, valamint a támadásépítésekre helyezte a hangsúlyt a délelőtti edzésen. Az edzést nagypályás játék zárta. Dzsudzsák Balázs nem tudta befejezni a tréninget, mert játék közben meghúzódott a combja, de az orvosok szerint várhatóan rendbe jön a szombati meccsre – írja az MLSZ honlapja.

Délután a Finnországból hazatérő Sallói István osztotta meg tapasztalatait a tegnapi finn–észt felkészülési mérkőzésről (0-2), majd a stáb megkezdte a játékosok felkészítését a szombati ellenfélből. A stáb „kémje” a szövetség honlapján elmondta: nem szabad messzemenő következtetéseket levonni a finnek keddi vereségéből.

– Csalóka az eredmény, mert a finn egy nagyon képzett, jól passzoló csapat, az utóbbi időszakban szinte minden mérkőzésükön ellenfele fölé nőtt labdabirtoklásban – fogalmazott Sallói István. – Tegnap is hatvan százalékban birtokolták a labdát, és bár nagy helyzeteik nem voltak, sok lehetőségük volt, gyakran eljuttatták a tizenhatoson belülre a labdát. Az észtek két szépen végigvitt kontrával meglepték őket, de azt is látni kell, hogy a hazaiak felforgatott csapattal játszottak, sok olyan labdarúgó hiányzott, akit mi a kezdőbe várunk szombaton. Eremenko pályán volt, és minden megmozdulásán látszott, hogy igazi világklasszis, élmény volt figyelni a játékát. Minden labdaérintése szenzációs, szombaton az összes megmozdulására figyelni kell, ez egészen biztos. A finneknek speciális támadójátékuk van, sokat vannak az ellenfél kapuja előtt, talán egyedüli gyengeségükként azt lehet kiemelni, hogy sokszor ők tömörítik össze az ellenfelet, és ilyenkor nincs meg a játékukban az utolsó kulcspassz, amiből helyzetbe tudnak kerülni.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik