NB I

Dárdai: magyaros íze volt az U20-as kiesésnek

A szövetségi kapitány szerint az utolsó percben kapott öngólt jobb mentalitással talán el lehetett volna kerülni.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A szombati, Finnország elleni Európa-bajnoki selejtezőre készülő magyar válogatott szakmai stábjának szerdai napja tévénézéssel kezdődött, az U20-as együttes új-zélandi világbajnoki nyolcaddöntőjét nézték meg Dárdai Pálék. A találkozót elveszítették a mieink, de a szövetségi kapitány szerint a vereség ellenére játékosaink büszkék lehetnek a teljesítményükre – írja az MLSZ honlapja.

– Ebben az eredményben van egy kis pech, de van egy kis magyaros íze is a dolognak, az utolsó percben kapott gólt jobb mentalitással talán el lehetett volna kerülni – mondta az U20-as válogatottról a szövetségi kapitány. – Az, hogy a végén egy ilyen öngólt kapsz, benne van a pakliban, de a mentalitást lehet tanulni, fejleszteni. Szégyenkeznie a csapatnak nem kell, sőt kihúzhatják magukat a játékosok. A brazilok elleni mérkőzés nagyon jól nézett ki emberhátrányban is, és Észak-Korea ellen is rendben volt a játék. Ez a szereplés jó az akadémiáknak, jó az MLSZ-nek, mert látszik, hogy van valami a mostani tizenkilenc-húsz évesekben. Hogy később mi lesz ebből a valamiből, az csakis a játékosokon múlik.

Dárdai felhívta a figyelmet, hogy most jön el az időszak, amikor a fiataloknak át kell menniük a felnőtt fociba vezető hídon. Ebben már edző nem tud nekik segíteni, csak saját magukat tudják segíteni a játékosok. A vébén kaptak egy kis rutint, fel tudták mérni, hol tartanak, látták, hogy vannak náluk rosszabbak, de jobbak is. Hangsúlyozta: szorgalommal sok mindent el lehet érni, innentől kezdve nekik kell kiharcolniuk, hogy egyszer majd az A-válogatottba kerüljenek.

Olvasói sztorik