NB I

Juhász csak visszafogottan mulatott a lagziban

A válogatott védője reméli, hogy teljesen rendbe jön a sérülése a szombati, finnországi mérkőzésig.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Juhász Roland sérülés miatt már a bajnoki hajrában sem lépett pályára, és a magyar válogatott pénteki, Litvánia elleni barátságos mérkőzését is kihagyta. Bár a kispadra leülhetett, de a beállítását nem kellett megkockáztatni. A Videoton középhátvédje elmondta, hogy a rendszeres kezeléseknek köszönhetően a Finnország elleni, szombati Európa-bajnoki selejtezőn minden bizonnyal szerepelhet majd.

– Fura érzés volt, a pálya széléről mindig sokkal nehezebb követni a mérkőzést. Ha ez sérülés miatt van, akkor még rosszabb. Szerencsére olyan ütemben javult a lábam, hogy a kispadra le tudtam ülni, persze tisztában voltam azzal is, hogy nem fogok pályára lépni, hiszen most hétvégén sokkal fontosabb meccs vár ránk. Ennek megfelelően napról-napra kapom a kezeléseket, és elég szépen javul a sérülésem. Bízom benne, hogy a hétvégéig százszázalékos állapotba kerülhetek – magyarázta Juhász Roland.

A sérüléssel bajlódó válogatott játékosok számára Dárdai Pál külön edzést tartott a Litvánia elleni mérkőzés napján a debreceni Gyulai István atlétikai stadionban. Gera Zoltán, Juhász Roland és Bogdán Ádám is igen aktív volt.

– Mi élveztük. Szabics Imre kevésbé, ő nagyon elfáradt a végére. A kapura lövések után volt egy kis játék is a stábtagok és a játékosok között. Az eredményt inkább hagyjuk… Élvezetes, jó edzés volt, szükségünk volt arra, hogy megfelelő terhelést kapjunk a meccs napján is, a hétvége előtt – mondta Juhász, majd később Dárdai jóvoltából kiderült, hogy az edzők triója 3-0-ra kikapott a játékosoktól.

A finnek ellen az elmúlt húsz évben több emlékezetes győzelmet is arattak a magyarok, a legutóbbit tavaly ősszel, a Groupama Arénában. Akkor 1-0-ra nyertek a mieink Gera Zoltán fejesével.

– Nem szeretek mérkőzése között párhuzamot vonni. Mindkét csapat számára nagyon fontos lesz ez a találkozó. Ők szeretnék otthont tartani a három pontot, mert ha nem sikerül, akkor nagyon lemaradnak. Mi is tisztában vagyunk, hogy ez milyen fontos győzelem és milyen fontos három pont lehet a jövőre nézve – vélekedett Juhász Roland. – Azt gondolom, az a legfontosabb, hogy a szervezettségünk megmaradjon, mert annak köszönhetően az elmúlt időszakban elég eredményesen szerepelt a csapat. A mai futballnak ez az alapja, ezt a görögök elleni meccsen is láthattuk. A helyzeteink ott is megvoltak, de nem sikerült betalálnunk. Türelmesnek kell lennünk a meccs elejétől kezdve. Biztos vagyok benne, hogy a helyzeteink ismét meglesznek. A legfontosabb az, hogy egységesek legyünk az egész mérkőzés alatt.

Dárdai Pál kijelentette, hogy a győzelmet célozza meg válogatottunk, és elöljáróban a székesfehérváriak rutinos védője sem elégedne meg egy ponttal.

– Nem írnék alá egy döntetlent, én mindig nyerni szeretnék, minden mérkőzésen, és szerintem ezzel mindenki így van, aki profi sportoló. Majd utána lehet arról beszélni, hogy mi volt benne ebben a meccsben, most tényleg olyan céllal vágunk neki ennek a túrának, hogy megszerezzük a három pontot.

A szombati-vasárnapi pihenő sem telt eseménytelenül Juhász számára, hiszen lakodalomba volt hivatalos, de a mulatságban – állítólag – csak visszafogottan vett részt, hiszen hétfőtől célegyenesbe fordult a felkészülés.

– A szabad hétvége a szünetben mindig jól szokott telni. Én lagziban voltam, de csak visszafogottan. Szerencsére már évek óta itt lehetek, és nem mondanám, hogy ez teher volt számomra. A válogatottban játszani akkora megtiszteltetés, hogy aki ezt tehernek veszi, az szerintem ne jöjjön ide. Dárdai Pál nagyon jól kezeli ezeket a helyzeteket, és ahogy látom, a csapat is partner ebben, azért is ilyen rugalmas. Bízom benne, hogy mindenki kellemesen töltötte hétvégét és feltöltődött, mert ez a hét teljes koncentrációt igényel, hogy szombatra mindenki a legjobb állapotba kerüljön – mondta Juhász Roland.

Olvasói sztorik