NB I

Dárdai még egy poszton nem döntött

Talán majd vacsora után, vagy holnap keléskor megérzi, kit kell a kezdőbe állítania.

Kapcsolódó cikkek

A magyar válogatott várható kezdőcsapata az MTI szerint:
Király – Fiola, Juhász R., Lang, Kádár – Stieber Z., Gera, Tőzsér, Dzsudzsák – Németh K., Priskin

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Dárdai Pál szövetségi kapitány még egy poszton nem döntött, hogy ki kezdjen a magyar válogatottban a szombati, finnek elleni Európa-bajnoki selejtezőn Helsinkiben.

– Ilyenkor már szoktam tudni a kezdőcsapatot, most viszont még van egy kérdőjel. De most könnyű a dolgom, mert tényleg mindenki jól dolgozott a héten. Talán majd vacsora után, vagy holnap keléskor megérzem, hogyan kell döntenem – mondta a meccs helyszínén, a helsinki Olimpiai Stadionban tartott pénteki sajtótájékoztatón az MTI kérdésére a szakvezető, aki annyit azért elárult, Gera kezdeni fog.

A tervezett cserékről úgy nyilatkozott, hogy azokat alapjaiban befolyásolhatja a sérüléssel bajlódó Dzsudzsák Balázs és Juhász Roland állapota, illetve Gera esetében a hatvanadik percben mindig megkérdezi tőle, hogy bírja-e még. A sérültekkel kapcsolatban azt mondta, a sajtótájékoztató utáni utolsó edzésen meglátja, mennyire hátráltatja őket a problémájuk.

– Minket nem nyom a teher, hogy mi lesz, ha nem nyerünk. A finneket valószínűleg sokkal jobban nyomasztja az, hogy mi lesz, ha ők nem nyernek – válaszolt Dárdai arra az újságírói felvetésre, hogy pontvesztés esetén a magyarok leszakadnak az első két helyezettről.

A riválisról azt mondta, sokat tartják a labdát, futsal-elemeket is használnak, játékosainak ezért nem szabad hagyniuk, hogy kicsalják őket a védekező területről. Kiemelni senkit nem akart az északiaktól, mondván nem szeretné növelni az önbizalmukat. Hozzátette, csalókának tartja, hogy legutóbbi hat meccséből ötször kikapott a finn csapat. Szerinte a barátságos meccsek nem számítanak, így abból is felesleges kiindulni, hogy a magyarok múlt héten 4-0-ra legyőzték a litvánokat, míg a finnek 2-0-ás vereséget szenvedtek az észtektől.

Tőzsér Dániel úgy vélte, két közel hasonló képességű csapat találkozik egymással és mindkét együttes győzelemre fog játszani.

– Egyéni villanások dönthetnek és hogy melyik csapat lesz fegyelmezettebb, melyik tudja ráerőltetni az akaratát a másikra – adta meg a siker kulcsát a középpályás, aki kifejtette, tisztelik a finneket, de nyerni szeretnének, ahogy Budapesten is tették.

Juhász Roland vetődik a labdáért az edzés előtti bemelegítés elején.

Posted by MLSZ – Magyar Labdarúgó Szövetség on 2015. június 12.

A csoportjában harmadik helyen álló magyar válogatott közép-európai idő szerint szombaton 18 órától találkozik a mögötte négypontos hátránnyal negyedik finn csapattal a helsinki Olimpiai Stadionban.

Olvasói sztorik