Nemzetközi foci

Finnországi győzelemmel szinte biztos a pótselejtező

Az lenne a legideálisabb, ha a mieink nyernének, a románok pedig döntetlent játszanának Észak-Írországban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Ha győz Finnországban a magyar válogatott, háromcsapatosra szűkül az Európa-bajnoki részvételért folyó harc, és Dárdai Pál együttese kis túlzással biztosítja a pótselejtezőt érő harmadik helyét a csoportban.

Siker esetén Magyarország négy körrel a kvalifikációs sorozat vége előtt legalább ötpontos előnyre tenne szert a negyedik helyezettel szemben, továbbá versenyben maradna a románokkal és az északírekkel az automatikus kijutást jelentő első-második helyért.

Amennyiben a magyarok győznek szombaton Helsinkiben, akkor a jelenleg negyedik finneket hét pontra leszakítják és a görögök esetleges feröeri sikerükkel is hatpontos hátrányban maradnának. Ha a szigetországiak ismét meglepik a tavalyi vébén nyolcaddöntős görög együttest, akkor ők öt pontra lennének a magyar válogatottól.

A magyarokat öt, illetve négy ponttal megelőző románok és északírek éppen egymással találkoznak Belfastban, így ha Dzsudzsák Balázsék győznek, a vesztest, vagy döntetlen esetén mindkét riválist megközelítik. Mivel a magyarok ősszel még mindkét válogatottal összecsapnak, így azok a meccsek igazi rangadók lehetnének az automatikus részvételt jelentő pozíciókért.

Ha a Dárdai-csapat döntetlent ér el Helsinkiben, akkor jelentősen nem sikerül közelebb kerülnie az előtte álló vetélytársakhoz, viszont a harmadik helyen maradna a négypontos előny a finnekkel és – vélhetően – a görögökkel szemben. Dárdai szerint ez esetben a görögök veszélyesek lehetnek még, tekintve, hogy az utolsó fordulóban Magyarország Athénba látogat majd.

A magyarok vereségükkel is megőriznék a harmadik helyüket, de előnyük egyetlen pontra olvadna a finnekkel szemben, illetve jelentősen csökkenne az esélyük az első két hely megszerzésére.

Európa-bajnoki selejtező, F-csoport

6. forduló, június 13. szombat

18 óra: Finnország–Magyarország, Helsinki

20.45: Feröer-szigetek – Görögország, Torshavn

20.45: Észak-Írország – Románia, Belfast

Az állás: 1. Románia 13 pont, 2. Észak-Írország 12 pont, 3. Magyarország 8 pont, 4. Finnország 4 pont, 5. Feröer-szigetek 3 pont, 6. Görögország 2 pont

Korábban

Magyarország – Észak-Írország 1-2 (0-0)

Románia–Magyarország 1-1 (1-0)

Feröer-szigetek – Magyarország 0-1 (0-1)

Magyarország–Finnország 1-0 (0-0)

Magyarország–Görögország 0-0

A további program

Szeptember 4. Magyarország–Románia

Szeptember 7. Észak-Írország – Magyarország

Október 8. Magyarország – Feröer-szigetek

Október 11. Görögország–Magyarország

Olvasói sztorik