Nemzetközi foci

Besics telitalálat lenne az Arsenal számára

Egy angol portál ódákat zeng a Ferencváros bosnyák középpályásának világbajnoki teljesítményéről.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Néhány nappal ezelőtt beszámoltunk róla, hogy a pressing.ba cikke szerint a Ferencváros bosnyák védője, a világbajnokságon szereplő Muhamed Besics a következő szezonban Angliában játszhat, mert az Arsenal rajongói az interneten felhívták rá Arsene Wenger menedzser figyelmét.

Úgy látszik, a helyzet kezd komolyra fordulni, olyannyira, hogy a bleacherreport.com cikke szerint hamarosan a szerződés aláírására is sor kerülhet. Bár Bosznia-Hercegovina korán kiesett a vébéről, a dianmikus, fiatal védekező középpályás bizonyította, hogy tökéletes illene az Arsenal csapatába. A szerző azt írja, Besics rendkívül aktív és technikailag magabiztos volt, csapata mindkét meccsén kitűnt a többiek közül.

Jonathan Wilson (The Guardian) szerint a bosnyák fiatal az argentinok ellen mesterkurzust mutatott be arról, hogyan kell játszania egy modern védekező középpályásnak: szépen futballozott, a védőmunkáját és a támadások segítését is remekül megoldotta. Gyakran játszott rövid passzokkal, de a hosszú átadásai is pontosak voltak. A cikk felidézi, hogy Hamburgban konfliktusa volt Thorsten Fink vezetőedzővel, de a Fradiban megszelídítették a viharos személyiségét, és azóta a teljesítménye lenyűgöző érettségre utal.

Besics még jobb volt a Nigéria elleni, szintén vesztes meccsen, amit Bosznia megnyert volna, ha nem olyan gyenge a játékvezetés. Keményen, szívósan, kreatívan focizott, rendszeresen megakadályozta az afrikaiak próbálkozásait, ő volt a legkiválóbb játékos a pályán. Ezúttal megmutatta egy másik erőssége, ami különösen vonzó lehet Wenger számára: képes gyors átmenetre védekezésből támadásba. Az Arsenal edzője a labdabirtoklásra alapuló taktika miatt ezt megköveteli a középpályásaitól.

Sajnos, csak Aaron Ramsey és az örökké sérült Abou Diaby rendelkeznek ilyen tulajdonságokkal a jelenlegi csapatban. Besics fizikálisan kemény és a védekezése ravasz, miközben arra is képes, hogy elősegítse a támadásokat.

A Fradi játékosának megszerzése nem sürgős az Ágyúsoknak ezen a nyáron, különösen azért, mert fontosabb, hogy más posztokra igazoljanak, ahol még rosszabbul állnak, de a szimpatizánsai azzal érvelnek, hogy a csapat előnyére válna egy ilyen sokoldalú, tehetséges ember. Sokkal agresszívabb, mint a spanyol veterán Mikel Arteta, és technikailag jóval képzettebb, mint a francia Mathieu Flamini.

A BBC Sport riportere, David Ornstein szerint Wenger csak akkor fog belevágni az üzletbe, ha a költségvetés lehetővé teszi, mert elsősorban támadó középpályásra lenne szüksége. A pénzügyek terén hagyományosan óvatos Wenger számára jó vétel lenne Besics, akinek a brazíliai teljesítményét sokan elismerik, de jórészt még mindig ismeretlen játékosnak számít. Ez azt jelenti, hogy az ára viszonylag alacsony lesz, még a vébé után is.

Olvasói sztorik