Nemzetközi foci

Manchesterben felfigyeltek Besicsre

A Ferencváros és bosnyák válogatott védekezőjátékosa hosszútávú megoldás lehet Michael Carrick helyén.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A thepremierleagueowl.com szerzője azt írja, hogy az argentinok elleni meccsig még soha nem hallott Muhamed Besicsről, a bosnyák válogatott és a Ferencváros játékosáról, mert ha Bosznia labdarúgása került szóba, mindig Miralem Pjanics volt a téma. Aztán meglátta a hazánkban játszó fiatal teljesítményét, és rögtön az jutott eszében, hogy az adottságai tökéletesek a Manchester United számára.

„Még nem tudom, Louis van Gaal kit akar megpróbálni idén nyáron, de a közeljövőben meg kell oldani Michael Carrick hosszútávú helyettesítését” – írja a szerző, aki szerint Carrick megosztó játékos, de kétségtelenül nagyon fontos szereplője volt a remek eredmények elérésének.

„Amikor Besics játékát néztem, eszembe jutott Carrick. Ő nem romboló játékos, de ugyanolyan higgadtan bánik a labdával, és nagyon hasonlóan osztja el. Egy védekező középpályásnak nem kell felrúgnia az ellenfelét a levegőbe, hogy hatékony legyen, a legjobb, ha inkább csak járőrként ügyel a területre a védőnégyes előtt. Ez higgadt eleganciát igényel, ha úgy tetszik.”

„Besics nagyon hasonló volt ahhoz, ahogy Carrick játszott. A közelmúltban állítólag középhátvéd volt, és ez valóban azt mutatja, hogy jó védekező, és olvassa a játékot. Ha valaki 21 évesen, a világbajnoksági debütálása során szembekerülhet Lionel Messivel, Sergio Agüeróval, Angel Di Mariával és társaival, akkor valószínűleg nagyon különleges játékosról van szó.”

„Nem természetem átigazolási pletykákat gyártani, egyértelműen nem arra akarok utalni, hogy a Manchester United bármiféle érdeklődést mutat Muhamed Besics iránt, mint a klub rajongója, a vébé folytatásában is figyelemmel kísérem őt.”

Olvasói sztorik