NB I

Besics búcsút mond a Fradinak

A fiatal bosnyák védő szerint Magyarországon már nem fejlődhet tovább, ezért itt az ideje, hogy távozzon.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Helyet kapott a bosnyák válogatott hétfőn kihirdetett világbajnoki keretében a Ferencváros légiósa, Muhamed Besics, akinek minden bizonnyal komoly szerepet szán a szövetségi kapitány, hiszen kijelentette: ő lehet az a játékos, aki képes megállítani Messit az argentinok elleni csoportmeccsen.

A 21 éves védő a bosnyák haber.ba oldalon olvasható interjúban elmondta, hogy Magyarországon már nem fejlődhet tovább, ezért itt az ideje, hogy távozzon.

– Nem szeretnék arról beszélni, hogy meg tudnám-e állítani Messit, aki talán a legjobb a világon, hiszen én már attól boldog és büszke vagyok, hogy megvan az esélyem a világbajnoki utazókeretbe kerülésre. Boldog vagyok, hiszen a selejtezőkön nem játszottam, most mégis szerepel a nevem a keretben. Két nagyon jó szezon van mögöttem, nagyon jól játszottam, megválasztottak a legjobb külföldinek, és a legjobb játékosnak is, erre is nagyon büszke vagyok – kezdte Besics.

Bár 18 éves korában a válogatottban és a német Hamburg színeiben is bemutatkozhatott, csak most ébredt rá, hogy akkoriban fogalma sem volt arról, mi is a foci valójában.

– Ez a két magyarországi szezon nagyon sokat segített, hogy érettebbé váljak emberileg és játékosként egyaránt – magyarázta a játékos, aki állítása szerint sokat fejlődött, de természetesen nem állna meg ezen a szinten. Több ajánlatot kapott hazánkból, de hangsúlyozta, hogy Magyarországon nem tudna tovább fejlődni. A német Bild azt írta, hogy a Nürnberg érdeklődik iránta.

– Azt hiszem, Magyarországon nem fejlődhetek, és itt az ideje, hogy távozzak, azonban a döntést a világbajnokság után fogom meghozni, mert azt hiszem, sokkal több lehetőségem lesz, miután visszatérünk Brazíliából.

A fiatal játékos szerint Bosznia-Hercegovina képes lesz továbbjutni a csoportkörből a világbajnokságon. Figyelemmel kísérte a szurkolói kommentárokat a különböző bosnyák holnapokon, de nem érti a személyével kapcsolatos kritikákat.

– Az emberek mindig azt hiszik, ők tudják jobban, de elfelejtik, hogy a végén mindig az edző dönt. Talán van valaki, aki azt hiszi, mégsem leszek ott a vébén, de a kapitány nem a szurkolók kívánsága alapján választja ki, hogy kit visz a világbajnokságra, az ő szavát pedig tiszteletben kell tartani – mondta végül Besics, aki kijelentette, hogy biztosan megjelenik Szarajevóban az edzőtábor első napján, május 15-én, tehát a bajnoki bronzéremért küzdő Ferencváros utolsó két meccsén már nem akar játszani.

Legutóbb húsz évvel ezelőtt, az 1994-es egyesült államokbeli világbajnokságon szerepelt olyan játékos, aki a magyar bajnokságból került hazája keretébe. A Honvédból Emeke Ezeugo a nigériai válogatottban lépett pályára akkor, igaz, csak a bolgárok elleni csoportmérkőzésen kapott lehetőséget: csereként 13 perc jutott neki.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik