NB I

Játszani szeretne a világbajnokságon

A Ferencváros légiósa, Muhamed Besics továbbjutást vár a bosnyák válogatottól a brazíliai tornán.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Hétfő délelőtt megírtuk, hogy a Ferencváros légiósa, Muhamed Besics is tagja a brazíliai világbajnokságra készülő bosnyák keretnek. A 21 esztendős labdarúgó korábban már hét alkalommal képviselhette hazáját a felnőtt válogatottban. Csapatuk az F-csoportban Argentínával, Iránnal és Nigériával küzdhet meg a továbbjutásért.

Az FTC honlapjának adott interjúban a játékos elárulta: az az álma, hogy ne csak kerettag legyen, hanem pályára is lépjen a világbajnokságon.

– Elsősorban büszke vagyok, hatalmas megtiszteltetés a számomra, hogy számít rám a szövetségi kapitány. Bíztam benne, hogy kapok meghívót, így most nagyon boldog vagyok. Az a célom, hogy ne csak kerettag legyek, hanem pályára is lépjek a világbajnokságon. Mindenekelőtt ugyanakkor tudom, hogy nagyon fontos dolgok várnak rám a Ferencvárosnál, hiszen a dobogóért harcolunk a bajnokságban – magyarázta Besics.

Szafet Susics szövetségi kapitány elsősorban középső középpályásként számít a Fradi légiósára, aki több pozícióban is bevethető.

– Azt gondolom, hogy nagyon erősek vagyunk, jól össze lett válogatva a csapatunk. Kiemelkedően sok technikás labdarúgónk van, akik mentálisan is a topon vannak. Azt mondom, bármi előfordulhat, az erőviszonyok alapján ugyanakkor a második helyet kell megcéloznunk. Az argentin egy világklasszis csapat, de Nigéria és Irán ellen kötelezően jól kell szerepelnünk, és akkor ott lehetünk a kieséses szakaszban.

Besics leszögezte: hatalmas dolognak tartja, hogy ott lehet a bosnyák keretében, de egyelőre klubcsapata győzelmére koncentrál, tehát következő célja, hogy a hétvégén megverjék a Diósgyőrt.

Olvasói sztorik