Nemzetközi foci

„Ronaldo jobb játékos, mint Messi”

Besics azt reméli, hogy a vébé befejezése után távozhat a Ferencvárostól és elhagyhatja Magyarországot.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Ferencváros és a bosnyák válogatott védője, a világbajnokságra készülő Muhamed Besics úgy vélekedett, az argentinok támadásai közepén életveszélyesek, de a védekezésük nem a legerősebb.

Szafet Susics szövetségi kapitány szerint a Fradi légiósa fedezné a pályának azt a területét, amelyen az argentin csapat legveszélyesebb tagja, Lionel Messi mozog.

– Messi és Ronaldo a legjobb futballisták a világon. Úgy gondolom azonban, hogy Ronaldo jobb – mondta egy interjúban Besics. – Nem akarok ígérgetni, hogy én majd megállítom Messit. Csak azt ígérem, hogy a lehető legjobbat fogom nyújtani, hogy eleget tegyek a kapitány követelményeinek. Kaptam egy esélyt, újra a csapatba kerülhettem, és remélem, ezt a lehető legjobb módon fogom kihasználni. Nem szeretem a nagy szavakat. Azt mondom, már az is nagyszerű, hogy itt lehetünk a világbajnokságon, és én a csapat tagja vagyok. Korábban többször hibáztam, de fiatal vagyok, és bosnyák fejem van.

Besics hozzátette, hogy elégedett az Elefántcsontpart és a Mexikó elleni győztes edzőmeccsekkel, azonban minden találkozó új kihívást tartogat. A saját teljesítményével is elégedett, de semmit nem szeretne elkiabálni. Úgy véli, Bosznia-Hercegovinának van esélye Argentína ellen, ha a védekezésre koncentrál.

A Ferencváros labdarúgója reméli, hogy továbbjutnak a csoportjukból, de véleménye szerint erről nem kell sokat beszélni, inkább mérkőzésről-mérkőzésre haladni. Szerinte egyébként Brazília lesz a világbajnok.

– Ez a játék hazája. Ez a nemzet – amennyire én látom – büszke a csapatára. Brazília az első számú kedvenc, és szinte senki más nem nyerheti meg a trófeát ebben az országban.

Besics azt reméli, hogy a vébé befejezése után távozhat a Ferencvárostól és elhagyhatja Magyarországot.

– A világbajnokság egy nagyszerű lehetőség minden játékos számára a bizonyításra, és egy jó átigazolásra. Remélem, én leszek az egyikük.

A fiatal játékos egyébként már elindult a távozás útján, hiszen a ljiljan.ba cikke szerint az Elefántcsontpart és a Mexikó elleni felkészülési meccseken komoly európai csapatok képviselői figyeltek fel rá. Leginkább a török Fenerbahce, az angol élvonalból kiesett Cardiff City, a német Borussia Mönchengladbach és a belga Anderlecht érdeklődik iránta, sőt már kapcsolatba is léptek a képviselőjével.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik