NB II

Mit veszthet a Zete? Semmit!

A zalaegerszegiek tisztelik a Videotont, de tudják, hogy nincs mit veszíteniük a Magyar Kupa-párharcban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Három és fél héttel a felkészülés kezdete után a ZTE FC máris tétmérkőzést játszik: a Magyar Kupa negyedik fordulójának első találkozóján, szombaton 16 órától a Videoton FC vendége lesz. Az elhalasztott párosításban egyértelműen a székesfehérváriak számítanak esélyesnek. Egyrészt az osztálykülönbség alapján, másrészt a két klub lehetőségei miatt sem lehet a ZTE-t kikiáltani favoritnak, egy előnye azonban mégis van a dolognak a zalaiak szempontjából: semmiféle teher nem nyomja a vállukat – írja a zaol.hu.

Preisinger Sándor vezetőedző nem boldog, mert csapata úgy játszik majd füves pályán, hogy előtte csak műfüvön tudott gyakorolni. Ugyanakkor a Videoton az elmúlt három hetet a spanyolországi Marbellán töltötte, kiváló pályákon gyakorolt és erős csapatokkal játszott edzőmérkőzéseket.

– Mindennek megvan az előnye és a hátránya, s van is tapasztalatom erre vonatkozóan. Amikor az MTK futballistája voltam, mi is megjártuk a déli országokat télen, és visszatérve bizony alkalmazkodnunk kellett – magyarázta Preisinger. – Ezzel persze nem azt akarom mondani, hogy nehézségei lesznek a Videotonnak, ám a körülmények azért mégiscsak mások most idehaza. Ezzel együtt persze a fehérváriak az esélyesei ennek a párharcnak, hiszen mindenben előttünk tartanak. Ezeket a napokat a kupamérkőzésnek szántuk, a terhelésből vissza kellett venni, hogy robbanékonyabbak legyünk, azonban kevés ehhez ennyi idő.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik