NB II

Nincs vita a kapussal

Szafet Jahics kapus nem jelentette fel ZTE FC-t, s nem is akarta; mostantól próbajátékosok is érkeznek.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A holtszezonban megjelent szerbiai újságcikk miatt kényes kérdések vártak megválaszolásra, de pénteken tisztázták ezeket. Nagy Ferenc, a ZTE FC elnöke, a csapat kapusa, Szafet Jahics, és a játékos menedzsere asztalhoz ült. Kiderült, senki sem jelentette fel a FIFA-nál a zalaegerszegieket.

– Megbeszéltük a történteket, Jahics ismét megerősítette, hogy nem jelentette fel a klubot, s nem tudja, ki találta ki ezt – idézi Nagy Ferenc elnököt a zaol.hu. – A kapus menedzsere is jelen volt, ami fontos, hiszen vele szemben valóban van elmaradásunk, de vele is megállapodtunk ez ügyben. Teljesen normális hangnemben zajlott a beszélgetésünk, és minden felvetődő kérdést tisztáztunk. Jahics itt van, a csapattal edz, és a kétezer-tizenötig élő szerződését szeretné kitölteni. Illetve, ha olyan ajánlatot kapna ő vagy a klub, akkor értelemszerűen szóba kerülhet a klubváltás. Mi úgy látjuk, hogy a nézeteltérést a kapus nyári, meghiúsult eligazolása okozta, amikor elviekben megegyeztünk az angol Queens Park Rangers-szel, de háromhetes próbajáték után közölték, hogy mégsem igazolják le.

Jelenleg is az NB II-es csapattal készül két fiatal labdarúgó, a Győrből érkezett Gubicza Gábor, és veszprémi Babos Barna, aki legutóbb a Videoton második együttesében szerepel.

– A jövő héten újabb próbázók érkezhetnek, magyarok és külföldiek egyaránt, mert feltett szándékunk, hogy a középpályán és a támadósorban is erősödjünk – magyarázta Nagy Ferenc. – Budovinszky Krisztiánnal a hét elején is egyeztetünk, hiszen nem vele képzeljük el a jövőt, illetve a horvát Ante Milasra sem tart igényt a szakmai stáb. Tóth Péterről csak annyit tudunk, hogy jelezte: nem tud bekapcsolódni a felkészülés első napjaiba, ugyanis külföldön van, de távolléte már igazolatlan. Ha nem tud olyan igazolást hozni, ami indokolná a késését, érvényesítjük vele szemben a jogainkat. Mert a futballban – mint köztudott – nem létezik a távoktatás…

Olvasói sztorik