NB II

Két részletben alapoznak

Budovinszky Krisztiánra nincs szükség, egyelőre felmentették a munkavégzés alól Zalaegerszegen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az NB II Nyugati-csoportjának ötödik helyén telelő ZTE FC első idei edzésnapján nem érkezett új játékos az együtteshez, a távozókról pedig még nincs hivatalos döntés, bár Budovinszky Krisztiánt egyelőre felmentették a munkavégzés alól – írja a zaol.hu. Ott volt viszont Szafet Jahics, akiről a közelmúltan egy szerb újság azt írta, hogy feljelentette a zalaegerszegieket a FIFA-nál. A szlovén kapus az első edzés előtt beszélt Dézsi Attila ügyvezetővel.

– Jahics értesült a szerbiai újságcikkről, de elmondta, hogy ő nem jelentette fel a klubot – tájékoztatott a klubvezető. – Abban állapodtunk meg, hogy pénteken leülünk és nyugodt körülmények között, a menedzsere (aki egyébként a testvére), és egy tolmács jelenlétében tárgyalunk, hogy ne értsük félre egymást, s megpróbáljuk tisztázni az ügyet. Van egy szerződésünk a játékossal és van egy a menedzserével. Utóbbi esetében valóban van tartozásunk. Próbáltuk ezt a kérdést már korábban is rendezni, ám eddig nem fogadta el a javaslatunkat az ügynök, s erről is beszélnünk kell. Az, hogy ő élt-e bármiféle lépéssel velünk szemben, majd kiderül, de eddig nem kaptunk értesítést ilyenről.

Pontosan a felkészülés közepén, február elején lesz a Videoton elleni, elhalasztott Magyar Kupa-párharc két mérkőzése, így a zalaegerszegieknek két versenyhetet kell beiktatniuk a munkába.

– Nem szabad feltartott kézzel várnunk ezt a párharcot, ezért igyekszünk arra az időszakra megfelelően összeállni – mondta Preisinger Sándor vezetőedző. – Aztán megint visszazökkenni az alapozó munkára, s ez adja a különlegességét a mostani telünknek. Itthon készülünk, s remélem, most már nem kell a nulláról kezdenünk a munkát. Ami az erősítéseket illeti: fiatal játékosokat szemeltünk ki, remélem, sikerül is megszereznünk őket.

Az biztos, hogy lesznek változások a keretben. Budovinszky Krisztián például nem fér már bele a szakmai elképzelésekbe, s bár hétfőn ő is megjelent a találkozón, már nem öltözött át. Nagy kérdés még, hogy a kapusposzton (Vlaszák, Penksa, Jahics) miként alakul a helyzet… Preisinger Sándor elmondta, péntekre két fiatalt várnak: Gubicza Gábort Győrből és a veszprémi Babos Barnát, aki legutóbb a felcsúti Puskás Akadémia színeiben játszott. A többi érkező a jövő héttől futhat be, s légiós is szóba kerülhet még.

Olvasói sztorik