NB II

Az elnök nem tud a feljelentésről

A Zalaegerszeg kapusa, Szafet Jahics négy hónapja nem kapott fizetést, ezért az FIFA-hoz fordult.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az egyik szerb internetes portál szerint Szafet Jahics, az NB II Nyugati-csoportjában szereplő ZTE FC kapusa négyhavi járandóságának elmaradása miatt fordult a FIFA-hoz, hogy mondja ki: a zalaegerszegi klub megszegte a szerződést vele szemben. A cikkben az is szerepel: Jahics a nyáron az angol Queens Pars Rangers csapatánál járt próbajátékon, de az átigazolás meghiúsult, mert a ZTE FC elnöke túl magas összeget kért a kapusért – írja a zaol.hu.

– Semmiféle eljárásról nem kaptunk értesítést, és nem tudok másra gondolni, csak arra: a kapus menedzserei állhatnak az ügy hátterében – mondta Nagy Ferenc, a zalaiak elnöke. – Jahics az alapjuttatásait mind megkapta, de van egy bizonyos tétel, amely egyeztetés alatt áll. Méghozzá azért, mert szeptember óta kértük a menedzserét, hogy látogasson el hozzánk, hiszen az NB II-be történő kiesésünkkel a személyi juttatásokat is kénytelenek voltunk csökkenteni. Jahics esetében is, de azóta sem találkoztunk a képviselőjével. Ezen felül, ha jól emlékszem, Jahics volt az, aki kiállíttatta magát a Videoton elleni hazai találkozón, négyhónapos eltiltást kapott, ezért nem számíthattunk a játékára. Már elnézést kérek, de ez végképp ne a mi hibánk legyen…

A ZTE FC elnöke számára viszont a nyári átigazolás meghiúsulása jelenti az igazi tőrdöfést: ő egészen máshogy emlékszik a történtekre.

– Jahics a ZTE FC engedélyével előbb egyhetes próbajátékra utazott az angolokhoz, majd további hosszabbítást kértek, és végül három hét után tért vissza hozzánk – mesélte Nagy Ferenc. – Időközben egy első osztályú szlovák kapust igazoltunk Pavol Penksa személyében, hogy pótoljuk a távozó hálóőrt. Aztán Jahics visszatért hozzánk és széttárta a kezét: nem szerződtették az angolok. A ZTE-nek elemi érdeke lett volna őt eladni, és elkerülni azt a helyzetet, hogy az NB II-ben egyszerre három élvonalbeli-szintű kapust foglalkoztasson. Az, hogy miattam hiúsult volna meg az üzlet a magam, de a klub nevében is visszautasítom, s kíváncsi lennék rá, hogy a szerb újság honnan vette ezt az információját. Sőt, ezzel szemben már májusban megegyeztünk az angol klub képviseletét is ellátó menedzserrel, így mi magunk is kész tényként vettük Jahics távozását.

Olvasói sztorik