NB II

Motivált fiatalokra vadásznak

Egyelőre három-négy játékos távozhat Zalaegerszegről, s ugyanennyi érkezhet a szünetben.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Preisinger Sándor, az NB II Nyugati-csoportjának ötödik helyén telelő Zalaegerszeg vezetőedzője visszafogottan értékeli csapta eddigi szereplését, és így beszél a tavaszról is.

– Lehetett volna rosszabb is… A jelen helyzetben inkább reális a helyezésünk – magyarázta a tréner a zaol.hu oldalon. – A játékosállomány összetétele komolyabb célok esetén átformálásra szorul. A támadószekcióban vagyunk kevesen, egy feljutásra kandidáló csapatnak ebből a szempontból jobban kellene kinéznie. Csapatszinten a hozzáállással, az akarattal, a mentalitással és a közösséggel maximálisan az vagyok. Az eredményességgel már nem lehetek, mert sohasem az ötödik vagy akár a második akarok lenni. Én nem így állok hozzá a dolgaimhoz.

Preisinger Sándort nem érdekli, ki hány éves. Nála az játszik, aki a csapat hasznára van.

– Ha jeleztem egy-egy nyilatkozatomban a problémáinkat, ezzel csak azt akartam érzékeltetni, hogy a klub is próbáljon előrelépni. Mert lehet azon vitatkozni, hogy ezek a játékosok mire hivatottak, de azért csak kisajtolták magukból a jelenlegi ötödik helyet. Életem során elkerültek a könnyű feladatok, s amikor elvállaltam ezt a vezetőedzőséget, akkor sem azt néztem, hogy mi van ebben a keretben, hanem azt, hogy mi lehet belőle. Nem játszunk úgy, mint a Barcelona, de azért elindultunk felfelé – szögezte le Preisinger Sándor.

Egyelőre három-négy játékos távozhat Zalaegerszegről, és ugyanennyi érkezhet a téli szünetben.

– Nem érdekel, ki hány éves, az játszik, aki a csapat hasznára van. Szívesen nyúlok saját nevelésűekhez, fiatalokhoz, de ez még nem jelent bérelt helyet a csapatban. Aki él a lehetőséggel, marad – szögezte le a vezetőedző. – Szeretném, ha fiatal is jönne, olyan, aki motivált és az NB I-ben akar később futballozni. Ilyen emberekre van szükségünk. Magasabb szintről indulunk, mint a nyáron, de az első hat-hét tavaszi forduló után leszek én is okosabb, hogy végül meddig juthatunk el.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik