Hírek

Felemás emlékeket őriz

A ZTE-től távozó Szalai Tamás szerint a pénzügyi gondok miatt esett szét a csapat.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Mint ismert, felbontotta a szerződését és távozott az NB II Nyugati-csoportjában szereplő Zalaegerszeg együttesétől Szalai Tamás. A székesfehérvári születésű védő a Videotonban nevelkedett, de korábban megfordult a Pécs és a Felcsút csapataiban is. A 33 éves játékos a Rangadó.hu érdeklődésére elárulta, hogy családi okok miatt bontotta fel szerződését, azt azonban még nem tudja, hol folytatja a pályafutását.

– Miért köszönt el a zalaiaktól három és fél év után?
– Családi okok miatt döntöttünk úgy a feleségemmel, hogy távozom Zalaegerszegről, és hazaköltözünk Székesfehérvárra – kezdte Szalai Tamás. – Terhes a feleségem, ezért otthon szeretnénk lenni a család közelében. A vezetők ezt megértették és tiszteletben tartották, a nyár után semmiképp sem maradtam volna, úgyhogy elváltak útjaink.

– Hogyan emlékszik vissza a ZTE-ben eltöltött időszakra?
– Négy évet voltam itt, az első két esztendő, amikor még az NB I-ben szerepeltünk, teljesen jó volt, abszolút pozitív emlékeim vannak. A csapat is nagyszerű volt, az eredményeink is megfelelően alakultak. Aztán elkezdődtek a pénzügyi gondok, ennek köszönhetően kicsit szétesett a brigád és nem igazán tudtuk hozni azt, amit előtte sikeresen csináltunk. Az utolsó másfél év így nyögvenyelős volt, de most alakul egy új gárda, és remélhetőleg a pénzügyi dolgok nem fognak közbeszólni.

– Örömmel vagy nehéz szívvel távozott?
– Örömmel távoztam, hiszen ez volt a szándékom, én bontottam fel a szerződést, de azért egy négyéves ciklust nehezen zár le az ember. Jó közegben voltam, és sok barátot szereztem a ZTE-nél töltött időszak alatt.

– Tudja már, hogy hol folytatja? A Dunaújváros is a befutók között lehet?
– Ezt még nem tudom biztosan. Lehetséges, hogy a Dunaújváros lesz a befutó, de ezek a dolgok a jövő héten fognak eldőlni, addig nem mondanék semmi biztosat ezzel kapcsolatban.

Sluka aláírt a ZTE FC-hez

A szlovákiai játékos elhagyta a Siófok élvonalbeli csapatát, és visszatért Zalaegerszegre.

Új igazolásról számolt be a ZTE FC elnöke, Nagy Ferenc, aki bejelentette: a szlovákiai Marian Sluka másfél plusz egyéves szerződést kötött az NB II Nyugati-csoportjában szereplő zalaegerszegi klubbal. A 33 éves középpályás nem ismeretlen a zalai drukkerek előtt, ugyanis 2008 és 2010 között egyszer már erősítette a Zetét. Szintén a zalai klubbal kapcsolatos hír, hogy a havazás miatt elmarad a szombatra tervezett horvát NK Polet elleni felkészülési mérkőzés – írja a zaol.hu.

Olvasói sztorik