NB I

Fehérváron kezdenek a kupában

A Videoton és a Zalaegerszeg felcserélte a pályaválasztói jogot a Magyar Kupa-párharcban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A ZTE FC csapatában a szombati, Haladás elleni mérkőzésen két próbajátékos is szerepelt. Dézsi Attila ügyvezető elmondta, az Újpestről érkezett Tajthy Tamással és a fehérorosz Alekszandr Tiskevich-csel is megkezdték a tárgyalásokat, azaz szeretnék, ha a tavasszal már a Zalaegerszeg csapatát erősítenék. Tóth Péter ügye is kezd kiegyenesedni: felbontják a támadóval a szerződést. A téli szünetről már nem tért vissza, és nem is szándékozik.

– Úgy tudjuk, sőt maga a játékos is ezt írta üzenetében, hogy a tengerentúlon tartózkodik, és nem mostanában tér vissza Európába. Természetesen nem várunk rá, felbontjuk a szerződését – jelezte Dézsi Attila.

Szombaton rendezik a Zalaegerszeg–Videoton Magyar Kupában-párharc első felvonása, de nem a ZTE Arénában, hanem a Sóstói Stadionban, az MLSZ engedélyével ugyanis felcserélték a pályaválasztói jogot a klubok – írja a zaol.hu.

A székesfehérváriak Európa Liga-szereplése miatt halasztották februárra ezeket a meccseket, de télvíz idején nyilvánvalóan az időjárás mondja ki a végső szót. Nos, a nagy mennyiségű hó eltakarítását a múlt héten az olvadás miatt nem tudták elkezdeni Zalaegerszegen, gépekkel nyilván nem lehetett rámenni a felázott talajra. Hétfőn már dolgoztak a pályán hómaróval, de biztos, ami biztos, a ZTE FC kérte, hogy cseréljék fel a pályaválasztói jogot, amire az MLSZ áldását adta.

– A hómarót nem lehet teljesen leengedni, mert felgyűrné a gyepet, így a maradék havat valószínűleg kézi erővel kell majd elhordani, az meg igencsak időigényes feladat lesz – mondta Dézsi Attila, a ZTE FC ügyvezetője. Ettől függetlenül még az is előfordulhat, hogy végül műfüvön kell játszani, de ez ügyben is az MLSZ-nek kell döntenie. Nem mellesleg, hétfőn megint esett a hó Zalaegerszegen…

Nem játszhatnak az új játékosok

A Magyar Kupa-párharcban csak azok a játékosok szerepelhetnek, akik az eredeti időpontban is a két csapat igazolt játékosai voltak. A párharcot ugyanis a Videoton kérésére kellett elhalasztani, s nem központi, vagyis MLSZ-halasztásról van szó. Éppen ezért a téli átigazolási időszakban érkezettek nem juthatnak szóhoz ezen a két kupamérkőzésen.

Olvasói sztorik