NB II

Nem elfogadható válasz

Mészáros Márknak azért kell távoznia Nyíregyházáról, mert sokat volt sérült, de a statisztikák alapján ő játszott a legtöbbet.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Érdekes folyamatok indultak el Nyíregyházán… A csapat a remek Magyar Kupa-eredményeket kivéve a várakozásoknál gyengébb őszt produkált, és csak a hetedik helyen áll az NB II Keleti-csoportjában, mégis kiadták a jelszót: irány az élvonal! A törekvés nemes, a módszerek azonban nem biztos, hogy eredményre vezetnek. Elküldték Németh Károly vezetőedzőt, aki azóta sem nyilatkozik, ezért talán sosem derül ki, mi volt a feladata valójában. Minden bizonnyal csak a szakmai igazgató, Brekk János segítőjeként dolgozott, mégis neki kellett elvinnie a balhét. Aztán Montvai Tibornak, a keret egyik legtapasztaltabb játékosának is mennie kellett, de vele legalább december közepén közölték, hogy nem számítanak rá. Két fiatalnak, az egyaránt 24 éves Petneházi Márknak és Mészáros Márknak csak a felkészülés első hetét követően mondták meg, hogy új csapatot kell keresniük.

Az újpesti nevelésű védő, Mészáros Márk korábban a Pápa, a REAC és a Kazincbarcika csapatában is játszott. A Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, számára nem volt elfogadható a döntés indoklása, amit szombaton hallott…

– Hogy fogadta a szombati bejelentést?
– Természetesen nagyon váratlanul ért, főleg azért, mert néhány héttel ezelőtt, az évzáró összejövetelt követően személyesen beszéltem Brekk Jánossal, aki teljesen az ellenkezőjét mondta annak, ami most történt. Akkor még azt közölte, hogy számít rám, éppen ezért nyugodtan vártam a felkészülést. Decemberben egy másik csapat edzője felhívott, de a Nyíregyháza miatt lemondtam – mesélte a Rangadó megkeresésére Mészáros Márk.

– Tudja, miért nem maradhat a csapat tagja?
– Szombaton kérdeztem az indokot, de számomra nem elfogadható választ hallottam. Azt mondta, sokat vagyok sérült. Másfél szezont töltöttem itt, Nyíregyházán, de a statisztikák alapján én játszottam a legtöbbet, tehát nincs miről beszélni.

– Az őszi produkcióját hogyan értékeli?
– Nem ment rosszul, bár volt egy-két rosszabb meccsen. Azok az én olvasatomban is rosszak voltak, de összeszámoltam, és maximum kettőig jutottam. Ő máshogy látta… Nem mondanám jónak a teljesítményemet, de rossznak sem.

– Mit hozhat a jövő? A közeljövő!
– Természetesen már próbáltam telefonálni ennek-annak, és sikerült is beszélnem egy-két edzővel, menedzserrel, akik tudnának segíteni, de még semmi konkrétum nincs. Pozitívan állok a dologhoz és előretekintek, mert keseregni már fölösleges lenne.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik