NB I

Négy edző egy szezonban? Nem ritkaság!

A Haladásnál már több mint tíz évvel ezelőtt is előfordult ilyesmi, de máshol is volt rá példa.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Artner Tamás irányításával kezdte a jelenlegi szezont a nyári szünetben alaposan meggyengül Haladás, őt Szentes Lázár váltotta, a közelmúltban Kuttor Attila két meccset kapott, kedden este pedig Mészöly Gézát nevezték ki az edzőfaló szombathelyi vezetők. Ha hozzátesszük, hogy Szentes eltiltása miatt a Fradi ellen Jagodics Zoltán irányította az együttest, akkor láthatjuk, hogy a jelenlegi szezonban öten kaptak/kapnak szerepet a Haladás meccsein edzőként (ha Mészöly kihúzza a hátralévő négy fordulót, és nem mond le, nem küldik el, illetve nem tiltják el).

Ez extrém esetnek tűnhet, de mint tudjuk, a magyar NB I-ben minden lehetséges. Ezt bizonyítja alábbi összeállításunk is!

Nincs is szükségünk időutazásra ahhoz, hogy újabb edzőfogyasztó klubot találjunk: a Bp. Honvédnál sorrendben az olasz Pietro Vierchowod, a holland Jasper Adrianus de Muijnck, majd Csábi József, jelenleg pedig a szintén olasz Marco Rossi felel a szakmai munkáért. A játékosok pedig csak kapkodják a fejüket…

Darabra a győri edzők is megvannak, úgyhogy ők is említést érdemelnek összeállításunkban. Horváth Ferenccel kezdte a bajnokságot az ETO, majd előbb Tokody Tibor, aztán Fórián Zsolt kapta meg a karmesteri pálcát, kiegészítve az Igor Nicsenko, Illa Solé Jordi, Tőkés László trióval. A végleges megoldást Miriuta László kinevezése jelentette.

Pápát nagyon tudják, mitől döglik a légy, hiszen a 2012–2013-as idényben befűzték az oktatófilmet edzőváltásból: Bene Ferenc kezdte, az örök beugró Kovács László folytatta, érkezett Zsivóczky Gyula, majd a bajnoki hajrában a kapusedző visszavette, hogy a szezon legutolsó meccsére – amikorra már sikerült a kiesés szélére vezényelnie a társaságot – érkezzen Tóth Bálint!

A 2011–2012-es idényben a Vasasnál zajlott szinte követhetetlen tragikomédia edzőtémában. Komjáti András vezetésével indult az angyalföldiek szezonja, a helyét a horvát Marijan Vlak foglalta el. Ő januárban távozott, és addigi segítője, Urbán Flórián került a helyére. Áprilisban viszont Urbán távozott, és Vlak visszatért! Ezek után talán nem is csoda, hogy a csapat pedig végül kiesett…

A 2009–2010-es bajnokságban komoly anyagi gondokkal küszködött a Diósgyőr, illetve – mint azóta kiderült – néhány játékos bundázással pótolta a fizetését. Ami a kispadot illeti: Aczél Zoltán volt abban az idényben az első, utána jött a nagy visszatérő Tornyi Barnabás, aki hamarosan nagy távozó lett, a helyére Tóth László ugrott be, a sort pedig Benczés Miklós zárta tavasszal.

Félszezon alatt három edző – világcsúcs-gyanús! Ez úgy történhetett, hogy a 2007–2008-as idényben az FC Sopron csak a téli szünetig húzta, utána törölték. De ez a néhány hónap is elég volt, hogy Détári Lajos és Vincenzo Cosco tréneri regnálását megszakítva Végh Tibornak kétszer is be kelljen ugrania a kispadra.

A leghűségesebb város az előző bajnokságban is kitett magáért, és bizonyította, hogy az edzőkhöz nem annyira hűségesek! Selymes Tibor helyett Roberto Landi érkezett a második forduló után, de hamarosan ismét Selymes Tibor volt a főnök. Ám második nekifutásra sem húzta sokáig, mert jött Csertői Aurél, akinek a helyét aztán Dario Bonetti vette át. Fő a változatosság!

És elérkeztünk a 2003–2004-es bajnoksághoz. Ez már időutazás a javából! De nincs új a Nap alatt, hiszen visszajutottunk kiindulópontunkhoz, a Haladáshoz. Több mint tíz évvel ezelőtt is nagy volt a forgalom a kispadon. Nézzük csak sorrendben, micsoda veretes nevek: Détári Lajos, Gujdár Sándor, Bozsik Péter és Tóth Bálint – néhány hónap leforgása alatt.

Olvasói sztorik