Magyar foci

Kubatov Gábor: Kiejtenénk az Újpestet

m4sport.hu
m4sport.hu

Három fordulóval a vége előtt nem lehet nyugodt a tavasszal tulajdonosváltáson átesett Újpest, a csapat ugyanis egymást követő négy mérkőzésén is kikapott, miközben a Kisvárda hajrázni kezdett, így jelenleg a két rivális közt hat pont a különbség. Az Újpest a következő két bajnokiját otthon játssza, majd az utolsó fordulóban a már bajnok Ferencvároshoz látogat, azaz elképzelhető, hogy a Fradi kezében is lesz majd a rivális sorsa.

Kiejtenénk az Újpestet

mondta az M4-nek nyilatkozó FTC-elnök, Kubatov Gábor, aki azzal érvelt, hogy az újpestiek tort ültek rajtuk, amikor a Fradi az NB II-ben szerepelt, és hogy akkoriban senkitől sem hallotta, mennyire hiányoznak a ferencvárosiak és a derbik az élvonalból.

„Amikor megvertek minket 6-0-ra, egy lelátói magazint neveztek el erről, aztán egyszer csak elmentünk hozzájuk és mi nyertünk 6-0-ra, akkor ezt megszüntették. Tehát a sport pont ezt tanítja, hogy az ember ne legyen fellengzős és nagyképű, legyen benne szolidaritás, sportszerűség és az Újpest ebben a helyzetben nem volt sportszerű.

Tudom, hogy sokakat, főleg Újpest-szimpatizánsokat ez fel fog háborítani, de ezt minden klubnak meg kell tanulnia.

És akkor az Újpestből is újra egy komoly klub válhat, de ezeken a megtisztulásokon át kell menni” – mondta Kubatov.

Kapcsolódó
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik