NB I

Artner pontosan tudta a Haladás gyengéit

A Szombathelyre győztes meccsen visszatérő edző számára óriási élmény volt a publikum fogadtatása.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szombaton este 4-1-es győzelemmel tért vissza Szombathelyre a Dunaújvárost irányító Artner Tamás, aki edzői karrierje során nem először nézett farkasszemet a Haladással. A háromgólos siker után az újonc elmozdult a kiesőzónából. A DPASE-t öt mérkőzés óta irányító és a szombathelyi stadionban vastapssal köszöntött Artner a Rangadó.hu érdeklődésére értékelte a Hali elleni összecsapást.

– A csapatunk maximálisan átérezte a mérkőzés tétjét. A játékosok tudták, hogy ezen a meccsen egy eredmény fogadható el, ami a győzelem. Ezt tudatosítottuk velük, de azt is kértük, hogy egyetlen percig se görcsöljenek. Úgy érzem, ezt maximálisan be is tartották, motiváltak, bátrak voltak, és a nagy tét ellenére könnyeden, lazán játszottak. Csak gratulálni tudok neki, mert az egész meccset nézve nagyon megérdemelten nyertünk ilyen különbséggel is – kezdte Artner Tamás.

– Mi volt a siker kulcsa Szombathelyen?
– Az egyik az, hogy a játékosok valóban nagyon jól álltak a dolgokhoz. A másik, hogy egész héten nagyon jól sikerült a felkészülés. A harmadik pedig, hogy taktikailag maximálisan fel tudtunk készülni arra a játékra, amit a Szombathely játszott.

– A taktikát és a felállást illetően sokat profitált abból, hogy jól ismeri előző csapatát?
– Abból tudtunk nagyon sokat profitálni, hogy a játékosokat egyénileg jól ismertük. Feltérképeztük a három-öt-kettes rendszerüket, és lehetett látni, hogy ebben a felállásban rengeteg játékosuk került olyan posztra, amely szokatlan volt számára. Ezt egy játékos néhány hét alatt nem tudja megoldani. A Haladásnak sem volt könnyű ezt megoldania, és erre tudatosan készültünk. Tudtuk, hogy melyik játékos fog idegenül mozogni az adott posztján. Úgy érzem, ezekben a szituációkban el is tudtuk dönteni a mérkőzést.

– Milyen volt vendégként a Hali stadionjában? Hogyan élte meg ezt a helyzetet?
– Addig nem éreztem semmi különlegeset, amíg nem mentünk ki a mérkőzésre. Visszagondolva óriási élmény volt, hogy a szombathelyi publikum miképp fogadott és búcsúztatott. Ezúton is megköszönöm nekik, mert ez óriási volt.

– Öt hete vette át a DPASE irányítását, miképp értékelné ezt az időszakot?
– Maga a közeg nagyon pozitív, és nagyon jól is fogadtak minket az öltözőben valamint a városban egyaránt. Úgy érzem, a játékosaink elfogadták az elképzeléseinket és maximálisan odatették magukat. Az öt meccsen elért hét ponttal még elégedett is lehetnék, hiszen ez nem rossz, de nagyon bánt a Puskás Akadémia ellen elveszített három pont. Ott a meccs végén elvesztettünk három pontot, az Újpest ellen pedig úgy érzem, nagyon keményen belenyúltak a mérkőzésbe, azt is nehéz megemészteni. Ami még pozitív, hogy öt mérkőzésen tíz gólt rúgtunk, ami szerintem nagyon jó teljesítmény. Az öt meccsen kapott hét gólból azonban faragnunk kell, de azt érzem, hogy ebben sokat tudunk majd fejlődni. Ha a hátralévő négy mérkőzéshez is ilyen mentalitással áll hozzá a csapat, akkor reális esélyünk van a bennmaradásra.

– Számolgatják, hogy mindehhez mennyi pontra van még szükségük?
– Nem beszélünk ilyenekről, mindig a következő mérkőzésre készülünk. Most megadtuk az esélyét annak, hogy két csapat mögöttünk van. Nekünk most az a feladatunk, hogy a tizennegyedik helynél lejjebb már ne kerüljünk, csak fölé – mondta Artner Tamás.

Olvasói sztorik