NB I

Artner Tamás a Haladás ellen

A Dunaújváros edzője nem foglalkozik a múlttal, számára ez ugyanolyan mérkőzés lesz, mint a többi.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Nagyon sokáig nyeretlen volt az újonc Dunaújváros az NB I-ben, aminek az egyik oka bizonyára az volt, hogy a villanyvilágítás hiánya miatt nem játszhatott saját stadionjában. Aztán eljött a 11. forduló nyitómeccse, és október 17-én, pénteken megszületett a DPASE első sikere, éppen az első hazai találkozón, villanyfényben.

Az ellenfél a Haladás volt, amelynek kispadjáról az újvárosi 1-0-s vereség után menesztették Artner Tamás vezetőedzőt, és segítőjét, Székely Tibort. És milyen furcsa az élet, ők ketten manapság már a Dunaújváros sikereiért dolgoznak. Sereghajtó csapatuk szombat este Szombathelyen lép pályára. A találkozónak további pikantériát kölcsönöz, hogy Artner továbbra is a Haladás VSE utánpótlás-szakosztályának vezetőjeként (is) tevékenykedik.

A tét a DPASE számára minden bizonnyal a bennmaradás esélyének megtartása – ha a cikkünk aljára beillesztett táblázatra nézünk, megértjük, miért.

– Most hétvégén hasonló helyzetben lévő két csapat találkozik majd, és aki itt a három pontot megszerzi, az lépéselőnybe kerül a másikkal szemben. Sajnos az utóbbi két meccsen kidobtunk négy pontot az ablakon, amelyben benne voltunk mi is, de legnagyobb mértékben a játékvezetők – nyilatkozta jelenlegi klubja honlapján Artner Tamás. – Én mindig azt szeretném, ha a játékvezetők egyenlő mércével vezetnék a mérkőzéseket a csapatok számára. Véletlenül sem azt mondom, hogy a hazai pályát részesítsék előnyben. Az viszont tény, hogy az utóbbi két meccsünket nagymértékben befolyásolták. Azzal is egyetértek, hogy nem lehet csak rájuk kiélezni a vereségeinket, hiszen mi is elkövettünk hibákat, de azt lehet mondani, hogy a játékosok hozzáállása miatt sokkal többet érdemeltünk volna.

A Haladással kapcsolatban a vezetőedző leszögezte: nem foglalkozik a múlttal, számára ez ugyanolyan mérkőzés lesz, mint a többi.

– Annyiból azonban más, hogy nagyon nehéz helyzetben vagyunk, és nekünk mindenképpen eredményt kell elérnünk. Tiborral közösen mi nyugalmat fogunk a csapat irányába sugározni. Természetesen nekik is fel kell dolgozniuk az utóbbi két sikertelen mérkőzést, és mindent megtenni azért, hogy most hétvégén győzni tudjunk.

Edzők a saját csapatuk ellen

Vándorélet az edzőké, úgyhogy korábban és a közelmúltban is számos alkalommal előfordult, hogy egy edző a korábbi klubja ellen irányította aktuális csapatát. Most csak a legemlékezetesebb példákat soroljuk fel.

Tomiszlav Szivicsről a diósgyőri sikerek és kudarcok ellenére még mindig mindenkinek Kecskemét ugrik be először, hiszen ott játszott, majd először ott dolgozott edzőként hazánkban, és Magyar Kupát is nyert. Nos, később a Paks és a DVTK színeiben is többször borsot tört az alföldiek orra alá.

Véber György az Újpest emblematikus játékosa volt, edzőként is tevékenykedett a liláknál, később azonban a Pápa, a Mezőkövesd és a Pécs együttesét is vezette az újpestiek ellen.

Prukner László a Kaposvár sikeredzőjeként vált ismertté a magyar labdarúgásban, de távozása után a Zalaegerszeg és a Ferencváros kispadján is ült a somogyiak elleni meccseken.

Garami József számára – saját bevallása szerint – a mai napig rendkívül furcsa érzés szülővárosa csapata, a Pécs ellen irányítani aktuális együttesét, pedig hosszú és sikeres pályafutása során ezt az Újpest, a Győr, a Ferencváros és az MTK kispadján is sokszor átélte már.

A Kispesten és a Ferencvárosban is futballozó Mátyus János számára a Honvéd és a Fradi elleni találkozók is presztízscsatának számítanak – a szezon elején a Pápa, később a Nyíregyháza trénereként tört borsot a Fradi orra alá.

A Kecskemét jelenlegi edzője, Bekő Balázs a Fradi és a Videoton ellen is különleges érzésekkel készülhet – mindkét klubot erősítette játékosként, illetve Mezey György segítőjeként részese volt a fehérváriak első bajnoki címének.

Benczés Miklós a Puskás Akadémia trénereként többször találkozott már a Diósgyőrrel, amely az ő irányításával jutott fel az NB I-ben. Külön érdekesség vele kapcsolatban, hogy a mai napig Miskolcon él, és önkormányzati képviselőként is ott tevékenykedett.

A Fradi elleni meccs bizonyára a Győri ETO-t irányító Miriuta László, illetve elődje, Horváth Ferenc számára is különleges volt.

Supka Attila a Honvéd és a Sopron vezetőedzőjeként találkozott korábbi sikercsapatával, a Debrecennel, de az SVSE mestereként a kispestiekkel is szembekerült.

És ha már Artner Tamás kapcsán a Dunaújvárosról volt szó, akkor zárjuk is a sort a sereghajtóval, hiszen Lengyel Ferenc a bajnokcsapat oszlopos tagja volt, idén márciusban, a Lombard edzőjeként mégis szemben találta magát egykori klubjával.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik