NB I

Artner Tamás számított a menesztésére

A szombathelyiek távozó vezetőedzője szerint vágyálom volt a sima bennmaradás ezzel a kerettel.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kedden a városi önkormányzat rendkívüli taggyűlésén felmentették a munkavégzés alól Artner Tamást, a Szombathelyi Haladás vezetőedzőjét. Majdnem napra pontosan két évig és tíz hónapig volt a csapat trénere, hiszen Aczél Zoltán távozás után, 2011. december 19-én nevezték ki. Korábban az NB II-es FC Ajka együttesénél tevékenykedett, illetve a mai napig vezeti a Haladás VSE labdarúgó utánpótlás-szakosztályát.

Első félszezonját, majd első teljes idényét követően is nyolcadik lett a csapattal, idén tavasszal pedig hatodikként zárt. A mostani évadban két győzelem és két döntetlen mellett hét vereséget szenvedtek, ezért a 15. helyen állnak, a Nyíregyházával azonos pontszámmal, a Dunaújvárost hárommal megelőzve.

A Rangadó.hu érdeklődésére Artner Tamás elmondta: az utóbbi időben a többségi tulajdonos városi önkormányzat részéről gazdátlannak érezte a csapatot.

– Várható volt, hogy ez a döntés születik?
– Igen, én számítottam rá, nem ért váratlanul. Reggel értesültem róla, hogy ere lehet számtani – kezdte Artner Tamás.

– Marco Rossi tizenkilenc év után dobogós lett a Honvéddal, de amikor utána rosszul ment a csapatnak, nem maradhatott. De ez csak egy példa a sok közül arra, hogy Magyarországon nem divat a türelem az edzőkkel szemben. Talán az egyetlen ellenpéldát a DVSC-nél láthatjuk…
– A Debrecen ebben is etalon, de ott teljesen más a tulajdonosi struktúra, nagyon erősítik a lokálpatriotizmust. Én nem vártam nagyobb türelmet, mert itt teljesen más a vezetőség. Akik minket támogattak az önkormányzat részéről, már nem voltak olyan beosztásban, hogy a továbbiakban is kiálljanak mellettünk, a többiek közül pedig talán az ötszázalékos tulajdonosok támogatottak.

– Nem kellett volna hagyniuk, hogy számos kulcsembernek lejárjon a szerződése nyáron…
– Így van, vagy pedig úgy kellett volna tárgyalni velük, hogy itt maradjanak… Sajnos az önkormányzat részéről már nem volt olyan ember, aki a tárgyalásokat felügyelni tudta volna.

– Tulajdonképpen nem történt újdonság ahhoz képest, amit ön az összes nyári nyilatkozatában hangsúlyozott, hiszen már akkoriban megmondta, hogy a kiesés ellen kell majd harcolnia a csapatnak.
– Tisztában voltunk az NB I erőviszonyaival, tudtuk, milyen szintű csapatok kerültek fel, és hogy fogják megerősíteni őket, illetve tudtuk, hogy a többi klubnál milyen változások történnek. Tisztában voltunk a játékosaink képességeivel is, tudtuk, kik az erősebb mentalitásúak, de a többségük sajnos távozott. Vágyálom volt, hogy ezt így meg lehet oldani. Remélem, az új edzővel sikeresebbek lesznek, de a tulajdonosoknak nagyon bele kell nyúlniuk a pénztárcájukba télen, hogy a Haladás bennmaradjon.

– A Haladás utánpótlás-szakosztályát a továbbiakban is irányítani fogja?
– Persze, hiszen a vezetőmmel és az edzőimmel felépítettem egy parádés utánpótlást, amely főleg tizenegy éven aluliakkal, kis kortól foglalkozik a gyerekekkel. Ezt kőkeményen csináljuk tovább.

Olvasói sztorik