NB I

Egervári nem lesz a Haladás edzője

Rendkívüli taggyűlést hívott össze a szombathelyi polgármester, de ő maga nem volt ott.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

FRISS:

A kedden menesztett Artner Tamás helyére három szakembert néztek ki a Haladás vezetői, tulajdonosai: Egervári Sándort, Szentes Lázárt és Marco Rossit. Mint azt Tóth Miklós ügyvezető igazgatótól megtudtuk, Egervári köszönettel visszautasította a felkérést, így ő biztosan nem lesz a szombathelyiek trénere – írja a klub hivatalos oldala.

Szombathelyi Haladás Labdarúgó Kft. közleménye:

Kedd délelőtt rendkívüli taggyűlést tartott a Szombathelyi Haladás tulajdonosi köre, amelyen egyhangú döntés alapján felmentették a munkavégzés alól a csapat vezetőedzőjét, Artner Tamást. A tulajdonosi kör megbízta Tóth Miklós ügyvezető igazgatót, hogy kezdje meg a tárgyalásokat a leendő vezetőedzővel. A klub megköszönte Artner Tamás eddigi munkáját és további sok sikert kíván számára.

– Két fő oka volt az edzőváltásnak – mondta a hivatalos honlapnak Illés Béla, kisebbségi tulajdonos, sportigazgató. – Egyrészt az eredménytelenség, tizenegy fordulót követően kiesőhelyen áll a csapat. Másrészt nem is a mutatott játék, hanem a játékosok hozzáállása volt a másik nagy probléma. Az utóbbi időben jónéhány labdarúgó, hit, akarás, motiváció nélkül és teljes önbizalomhiányban futballozott, tudásának csak a töredékét nyújtotta. Ez pedig nem csak a futballisták bűne, hanem tükörképe az edző munkájának is. Ennél több van a gárdában, hiszen vannak jó játékosaink, tehát ez nem egy kiesőcsapat. A legutóbbi, dunaújvárosi mérkőzés pedig egész egyszerűen elfogadhatatlan volt. Ami a leendő edző személyét illeti, az Egervári Sándor-Szentes Lázár-Marco Rossi trióból kerülhet ki az utód. Bármelyikük is lesz a befutó, elvárásunk, hogy a hátralévő hat meccsre morálisan és mentálisan feldobja a csapatot, és nyugodtabb pozícióból kezdjük el a téli felkészülést. Olyan edzőt keresünk, akinél a játékosok képesek tudásuk legalább nyolcvan-kilencven százalékát kiadni, és aki változatlanul támogatja a saját nevelésű fiatalok csapatba építését. Bízom benne, hogy mihamarabb – akár egy-két napon belül – eldől, ki lesz az új edző, addig is Székely Tibor vezeti a tréningeket.

Korábban írtuk:

A haladasfc.hu információi szerint Koczka Tibor előterjesztésére menesztették Artner Tamást, és a többségi tulajdonos önkormányzat azzal bízta meg Tóth Miklóst, hogy kezdje meg a tárgyalásokat Szentes Lázárral és Egervári Sándorral. Felvetődött a résztulajdonosok részéről az olasz Marco Rossi neve is, azonban ezt Koczka ellenezte.

Az ötvenedik születésnapját szeptemberben ünneplő Marco Rossi játékosként védő volt, és megfordult a többi között a Brescia, a Sampdoria, a Piacenza, illetve a mexikói Club América és a német Eintracht Frankfurt csapatában. Edzőként olasz alacsonyabb osztályú kluboknál tevékenykedett, majd 2012 augusztusa és 2014 áprilisa között a Bp, Honvédot irányította. A ő neve is megtalálható a szombathelyi klub hivatalos honlapján a jelöltek között, ami a Haladásnál egyre markánsabban érvényesülő olasz vonal miatt nem is csoda…

Egervári Sándor másodedzőként a Bp. Honvédnál dolgozott, majd vezetőedzőként a BVSC, az MTK, a Dunaferr, a Vasas és a Győri ETO együttesét irányította. Bajnoki aranyérmet háromszor, ezüstöt kétszer, bronzot egy alkalommal nyert. Ő volt az edzője a 2009-es egyiptomi U20-as világbajnokságon harmadik helyezett magyar csapatnak, majd a magyar válogatott szövetségi kapitányaként tevékenykedett több mint három évig. A Haladás résztulajdonosai közül Halmai Gáborral közösen utánpótlás-klubot működtet Pomázon. Vele, valamint Illés Bélával is az MTK-s időkből ered a remek kapcsolata.

Egervárival ellentétben Szentes Lázár inkább játékosként ért el sikereket. A Zalaegerszeg színeiben vált ismert csatárrá, majd oszlopos tagja volt a Verebes-féle győri aranycsapatnak, a nyolcvanadik évek Rába ETO-jának. Később Portugáliába igazolt. Edzőként sorrendben a Rába ETO, az osztrák ASV Zurndorf, a Tiszaújváros, az Eger FC, a Szombathelyi Haladás (2001–2002), a Debrecen, a Lombard Pápa, a Zalaegerszeg, az Integrál-DAC, az Újpest, a Nyíregyháza Spartacus és a Diósgyőr szakvezetője lett, a DVTK-nál szakmai igazgatóként is tevékenykedett. Kétszeres bajnoki bronzérmes.

Artner Tamás majdnem napra pontosan két évig és tíz hónapig volt a szombathelyiek vezetőedzője, hiszen Aczél Zoltán távozás után, 2011. december 19-én nevezték ki. Korábban az NB II-es FC Ajka együttesénél tevékenykedett, illetve a mai napig vezeti a Haladás VSE labdarúgó utánpótlás-szakosztályát.

Első félszezonját, majd első teljes idényét követően is nyolcadik lett a csapattal, idén tavasszal pedig hatodikként zárt. A mostani évadban két győzelem és két döntetlen mellett hét vereséget szenvedtek, ezért a 15. helyen állnak, a Nyíregyházával azonos pontszámmal, a Dunaújvárost hárommal megelőzve.


Háromnegyed 12-kor véget ért a városházán tartott tanácskozás, amelyen csak Illés Béla és Séllei Árpád résztulajdonosok, Tóth Miklós ügyvezető, valamint a többségi tulajdonos önkormányzat képviseletében Koczka Tibor fideszes képviselő vett részt.

Az ülésre a sajtót nem engedték be, Tóth Miklós a haladasfc.hu kérdésére annyit mondott, hogy 13 órakor sajtóközleményt ad ki a klub arról, hogy milyen döntés született.


A haladasfc.hu úgy tudja, a szombathelyi polgármester, Puskás Tivadar kedd délelőttre rendkívüli taggyűlést hívott össze a Haladásnál, ahol első intézkedéseként le akarja váltani a csapat vezetőedzőjét.

Tóth Miklós, a Haladás ügyvezetője telefonon annyit mondott, hogy valóban lesz egy tulajdonosi megbeszélés, arra a kérdésre pedig, hogy mi lesz a témája, csak annyit válaszolt: „majd kiderül ott, mivel rendkívüli”.

Molnár Miklós alpolgármestere is hallott a rendkívüli taggyűlésről, de semmi hivatalosan nem tud róla. Czeglédy Csaba, korábbi sportért felelős alpolgármester elmondta: Puskás Tivadar arra készül, hogy leváltsa Artner Tamást.

– Tegnap kértem Tóth Miklóst, hogy jelezze felém, ha taggyűlése lesz a Haladásnak, ő azóta sem hívott, de nem hivatalosan úgy tudom, hogy ma délelőtt tíz órára Puskás Tivadar polgármester összehívta a taggyűlést. Gyáva módon azonban maga helyett Koczka Tibort küldi el, pedig a személyi kérdésekről a döntést már meghozta, hiszen más nem is dönthet ilyen ügyben. Ez az egész helyzet egyébként a fideszes városvezetés hanyagsága miatt alakult ki, mert júniusban elengedték a kezüket a Haladásról, és nem foglalkoztak a csapat ügyeivel – mondta Czeglédy.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik