NB I

Rocchi mégis Szombathelyen maradhat

Artner Tamás vezetőedző beleegyezett, hogy az olasz csatár decemberig a csapatával eddzen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Hetek óta beszédtéma Tommaso Rocchi leigazolása Szombathelyen. A Lazio korábbi játékosa néhány napja részt vesz a Haladás edzésein, de a szerződtetésével kapcsolatban Artner Tamás pénteken, a kora délelőtti sajtótájékoztatón úgy nyilatkozott: az olasz csatárt az eddig nyújtott teljesítménye alapján nem marasztalja.

A váratlan bejelentés után néhány órával újabb fordulatot vett az ügy, ugyanis a vezetőedző a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta: a menedzser kérését figyelembe véve decemberig mégis lehetőséget ad Rocchinak, feltéve, ha ez nem kerül semmibe a klubnak.

– Miért döntött úgy, hogy nincs szüksége az olasz csatárra?
– Vannak csűr-csavarok történetben… Rocchit, mint futballistát korábban ismertem, de a jelenlegi állapotában nem láttuk. Mindenki tudja, hogy nem mi invitáltuk a Haladáshoz, hanem egy külföldi szponzori csoport akarja, hogy idekerülhessen – kezdte Artner Tamás. – Már korábban is mondtam, hogy nem fogom javasolni a leigazolását, ha előtte nem láthatom. Az utóbbi napokban láttam, de a jelenlegi állapotában rövid időn belül nem tud a segítségünkre lenni, a harmadik edzésen meg is sérült. A vezetőink nem nézték meg, nem látták egyetlen edzésen sem, ezért ezt a döntést nekem kellett vállalnom. És itt jön a csűrés-csavarás: a menedzsere azt kérte, hogy ennek ellenére ingyen idejöhessen, decemberig adjunk neki lehetőséget, és ha fel tudjunk addig építeni, akkor marad, ha nem, akkor távozik. Én nem akarom megfosztani a szombathelyi szurkolókat Rocchi játékától, tehát ha a klubnak tényleg nem kerül semmibe, és csak egy kicsi, minimális esély van rá, hogy tud nekünk segíteni, illetve esetleg ötszázzal több néző lesz a stadionban, ha pályára tudjuk küldeni, akkor jöjjön.

– Mit gondol következő ellenfelük, a Debrecen visszafogott idénykezdetéről?
– Nagyon tisztelem a Debrecent, és azt a szisztematikus munkát, ami ott folyik. Nem véletlen, hogy az elmúlt évtizedben toronymagasan ők nyerték a legtöbb bajnoki címet idehaza. Nagyon pozitív, ahogy kiválasztják az edzőiket, a játékosaikat, illetve a klub felépítése is. Velük szimpatizáló edzőként és magyar emberként is nagyon szurkoltam nekik csütörtökön is, mert nagyon jót tenne a magyar labdarúgásnak, ha ők minél sikeresebbek lennének. Abból nem indulhatunk ki, hogy volt egy kupameccsük, ezáltal gyengébbek lesznek vasárnap. Abból kell kiindulnunk, hogy a tavaszi bajnokcsapat otthonába látogatunk, és bárki pályára lép náluk, az minőséget képvisel. Ugyanakkor nem esélytelenül utazunk hozzájuk, mert egyre jobban összeérik a csapatunk, egyre jobban megismerik egymást a játékosaim, akik közül mindenki mindent megtesz a Haladásért. Nagyon nehéz mérkőzés lesz egy nagyon jó csapat ellen, de maximálisan felkészülünk belőlük.

– A DVSC a közelmúltban négy meccsen is az utolsó percekben, pillanatokban kapott gólt. Fel lehet arra készíteni a játékosait, hogy az utolsó sípszóig törekedjenek a gólszerzésre, mert az ellenfél most ilyen rossz periódusban van?
– Mindig így kell felkészíteni a játékosokat, mert a mérkőzések utolsó stádiuma mindig meghatározó lehet, ha addig még nem dőlt el semmi. Rendszeresen hangsúlyozom, hogy az utolsó percekig legyünk benne a meccsben, de nem érzem, hogy debreceni részről rossz tendenciáról lenne szó…

Megszületett a megállapodás

Az egykori olasz válogatott csatár egyelőre december 31-ig igazol Szombathelyre – írja a Haladás hivatalos honlapja. Tóth Miklós ügyvezető elmondta, a klubnak egy forintjába sem kerül Tommaso Rocchi szerződtetése, a bérét egy magyar szponzor állja, amely ennek fejében mezszponzora lesz a Halinak. Az olasz támadó jövő héten sajtótájékoztatón írja alá a megállapodását.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik