NB I

Megtört a jég: Rocchi edzésbe állt

A veterán olasz csatár egyre közelebb kerül a szombathelyiekhez: ma már beszállt közéjük.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Habár nincs még aláírt szerződése a Haladással, Tommaso Rocchi kedden már a szombathelyiekkel edzett. Mint ismert, a 36 éves olasz támadó a bérének jelentős részét vállaló szponzorral már aláírta szerződését, ám a Haladással még nem – az önkormányzat csütörtök délutáni ülésén döntenek a Lazio egykori csapatkapitányának sorsáról.

Rocchi bemutatkozása biztató volt, szinte első labdaérintéséből betalált az egymás közti játék során, sőt rövidesen még egy gólt szerzett. Artner Tamás nyomatékosan kérte a másik csapat tagjaitól, hogy ne tiszteljék annyira az olasz csatárt, álljanak, lépjenek oda keményen mellé úgy, ahogy egy tétmeccsen tenné az ellenfél, ugyanis csak így lehet valós képet kapni a támadó tudásáról. Hogy emiatt, vagy sem, nem tudni, mindenesetre tény, a hátralévő idő már Rocchi-gól nélkül telt. Pedig próbálkozott a csatár becsülettel, de vagy a kapus hárított, vagy mellé ment a lövés.

Az itáliai klasszis nem játszotta a korábbi sztárlabdarúgót, viszont az is látszott, hogy erőnléte még nem az igazi.

A csatár – tolmács segítségével – elmondta: élvezte a játékot, társai közül különösen Nagy Olivért emelte ki, akitől sok jó passzt kapott. Az olasz Massimiliano Caroletti marketing-igazgató hozzátette: noha korábban külön erőnléti edzővel készült Rocchi, nagyjából tíz nap, mire százszázalékos fizikai állapotba kerül – írja a Haladás hivatalos honlapja.

Olvasói sztorik